Спецоперація з порятунку лелек, або Як у луцькому зоопарку допомагають пернатим друзям

0
1
Спецоперація з порятунку лелек, або Як у луцькому зоопарку допомагають пернатим друзям
У Луцькому зоопарку влаштували спецоперацію з порятунку лелек.

Директорка комунального підприємства Людмила Денисенко розповідає, що наразі на території звіринцю живе вісім птахів. Усіх їх принесли до зоопарку люди, аби врятувати, - пише VIP.

Лелеки травмовані, тому самостійно, без допомоги людини, жити не зможуть: не здобудуть їжу, стануть легкою здобиччю для собак та інших тварин. Наразі птахи знайшли прихисток у зоопарку та житимуть тут стільки,скільки потрібно.

Надія на те, що птахи зможуть полетіти дуже мала. Директорка розповідає, що лелек принесли у різний час, привозили не тільки з Луцька, а й всієї Волині. Це здебільшого поранені лелеки, ті, хто випав з гнізда чи потрапив під сильний вітер. Незважаючи на те, що птахи без крил, чи мають пошкодження, вони нормально почуваються у зоопарку.

Серед поранених лелек є птах, у якого дуже скалічене крило. Після огляду ветеринара прийняли рішення, що йому потрібна операція.

«Птах може літати. А крило заважає йому ходити та рухатись, тягне його вниз. Тому ми прийняли рішення, що його потрібно оперувати», - розповідає директорка.

Наразі готуємо офіційне звернення, аби викликати ветеринара, який би прооперував птаха.

Наразі у зоопарку тварин відгодовують. Їх основний раціон - невеличка риба. Особливо пернаті полюбляють карасиків, морських бичків чи салаку. Поселили птахів у вольєр поблизу диких кабанів.

«Там є природнє болото, тому птахи мають змогу шукати свій природній харч - жаби», - розповідає Людмила Денисенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні