--> В Україні виросли ціни на алкоголь | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні виросли ціни на алкоголь

1
2
В Україні виросли ціни на алкоголь
В Україні підвищилися ціни на алкоголь у порівнянні з 2016 роком.

В січні-вересні 2017 року ціни на алкогольні напої виросли на 18 у порівнянні з минулим роком. Про це повідомляє прес-служба Держстатистики. Також за місяць алкоголь в Україна подорожчав на 3%, а з початку року - на 9,2%, - повідомляє УНН.

Варто зазначити, що в вересні цього року ціни на алкогольні напої в Україні виросли на 17,2% у порівнянні з вереснем минулого року.

В Україні вже декілька років поспіль ростуть акцизи на алкогольну продукцію. В результаті, це привело до скорочення легального виробництва та росту тіньового сегменту алкоринку.

При цьому, як зазначають експерти, менше пити українці не стали, а лиш в силу бідності стали надавати перевагу більш дешевому, контрафактному алкоголю.

Разом з тим, Кабінет міністрів України знову ініціював підвищення акцизів на алкогольні напої на 11,2%. Відповідний законопроект знаходиться на розгляді у Верховній Раді. В комітеті ВРУ ще не вирішили, чи будуть його підтримувати.

Тим часом народні депутати внесли в парламент проект закону про зниження акцизу на горілку та коньяк.

Нардепы тем временем, внесли в парламент проект закона о снижении акциза на водку и коньяк. Судьба этого документа также будет определена решениями профильного налогового комитета Рады.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В принципі, якось байдуже чи подорожчає, чи ні...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні