--> У волинянина пенсія виросла на 9 тисяч гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У волинянина пенсія виросла на 9 тисяч гривень

18
-3
У волинянина пенсія виросла на 9 тисяч гривень
Середній розмір пенсії на Волині після підвищення у жовтні зріс на 342,75 гривні і становить 2035,13 гривні.

Про це повідомив на прес-конференції у четвер, 12 жовтня, начальник головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук.

Із 232,9 тисячі волинських пенсіонерів у 70,8 тисячі (30%) пенсія зросла на суму не більш, ніж 100 гривень.

«Це ті, хто раніше отримував пенсію дещо вищу за мінімальну, але меншу за прожитковий мінімум. Тепер величина їхніх пенсій на підставі ухваленого Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» має бути не меншою, ніж прожитковий мінімум, який з 1 жовтня цього року зріс і становить 1452 гривні», – розповів Петро Філіпчук.

Ще третина волинських пенсіонерів (71 тисяча осіб) отримала підвищення від 100 до 200 гривень.

На суму від 200 до 500 гривень зросли пенсії в 47 тисяч волинян (20%).

Від 500 до 1000 гривень підвищення дістали 21,3 тисячі (9%) пенсіонерів області.

На більш ніж 1000 гривень зросли пенсії в 22,7 тисячі (9,7%) волинян.

«Набільше підвищення відчули ті, хто працював на підземних, гірничих роботах, в районах Крайньої Півночі і має понад 30 років трудового стажу», – каже начальник головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Він зазначив, що одній особі на Волині з цього числа пенсію підвищено на 9 тисяч гривень.

Водночас Петро Філіпчук зазначив, що дія нового закону не поширюється на тих, хто отримує спецпенсії за окремими законами (прокурори, судді, держслужбовці). Максимальна пенсія у них 10740 гривень, і перерахунку вона не підлягає, хоча до неї й можуть бути певні доплати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Моя мама сьогодні отримала "підвищення" + 156 грн. 37 років трудового стажу. Вона плакала. В мене немає цензурних слів.
Відповісти
що не подобуется? $50— достойна пенсiя. мона хоч сьогодня у Париж.
Відповісти
То заберіть підвищення, нехай мама не плачу.
Відповісти
Твоїй мамі ще дуже повезло)) От моїй добавили аж 58 грн. Уроди вони разом зі своїми антинародними реформами! Для початку розділи би тих 9 тис. які добавили одній людині на 9-х людей, які не менше за нього працювали, але не в шахті, а в полі за трудодні горбатилися! Чи цей тіпа шахтьор хліб не їв?? Дурдом короче!
Відповісти
Моя мама також плакала - 180грн і це за 38 років без перервного стажу! І не все життя за папірчиками сиділа і по ночах на роботу ходила!!! Бо бачте в неї пенсія не мінімальна(1400) то їй надбавляти толком не потрібно!
Відповісти
До стаханова ,ти писати навчись.
Відповісти
До Парижу сьогодні а завтра в Гараджу бо зуби на полку і голодна смерть. Розумнику а ти б прожив би на таку пенсію?
Відповісти
І знову добавили не тим,що працювали, а тим, що нічого не робили. Нащо кричати-це сміх і сльози. Хай молодь не влаштовується, не платить податки на когось, а ці гроші складає на майбутню пенсію.
Відповісти
І не порозриває тих хто голосив півроку про підвищення. Це шоу розраховано на МВФ, щоб нові транші давали. Своїх би батьків посадили на такі пенсії, хай би подякували діткам за щасливу старість. Лишній раз показали що ще довго не бачити світла в тунелі.
Відповісти
Згідний
Відповісти
Це розплата за майдан.
Відповісти
Я теж за неофіційне працевлаштування. До пенсіїї треба дожити ,збільшать пенсійний вік до 100 ,а пожить то хочеться сьогодні.шкуродери так і роблять-за наші податки жирують.
Відповісти
Моя мама має 40 років стажу, всі своі сили віддала роботі і цим завжди пишалася. Ждала перерахунку, а сьогодні отримала пенцію без добавок 1443грн. Нехоче говорити взагалі. Оце справедливість!
Відповісти
Як же витримати оцю пенсійну насмішку над людьми??? Кому кричати чи доказувати-міліардерам? Люди , а чому ми мовчимо? Кого боїмось?
Відповісти
Я також не згодна ,інвалід 1 групи , зовсім прикута до ліжка ,а пенсії получаю1500 з усими надбавками ,думали добавлять то дров на зиму купимо ,а тепер навіть не знаю як далі бути. Ось така політика .
Відповісти
Гройсман рулить! На виборах розумом треба вибирати, а не за гречку продаватись!
Відповісти
Моя мама також ображена цими пенсійними надбавками,маючи понад 40 років стажу, заслужила підвищення у 357 грн.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні