У Шацьку шукають гроші на пам’ятник жінці з пончиками

0
0
У Шацьку шукають гроші на пам’ятник жінці з пончиками
Європа не захотіла фінансувати будівництво пам’ятника жінці з пончиками, тож тепер місцева влада думає, де взяти гроші на нього.

Про це Волинь24 розповів Шацький селищний голова Сергій Віннічук.

Нагадаємо, раніше у Шацьку розповіли про плани поставити на пляжі пам’ятник жінці з пончиками та започаткувати щорічний фестиваль пончиків.

Однак, поки, кажуть в селищній раді, невідомо, коли ці плани можна буде втілити в життя, адже грошей немає ні на пам’ятник, ні на фестиваль.

«Ми подавали заявку на програму Польща-Білорусь-Україна, щоб отримати фінансування, але не пройшли відбір – надто багато заявок було. Хотіли пам’ятник поставити, фестиваль організувати і зробити літній театр у Шацьку. Але Європа вирішила фінансувати проекти, спрямовані на збереження культурної спадщини – на храми і таке інше», - розповів селищний голова.

З його слів, кошти на фестиваль і пам’ятник тепер шукатимуть у місцевому і державному бюджетах. Також спробують залучити місцевих підприємців.

«Один підприємець казав, що може в себе перед магазином щось поставить. Розмови ведуться, але конкретики немає», - зазначив Сергій Віннічук.

Він також розповів, що пам’ятник планують робити з бетону, але з імітацією граніту. Орієнтовна вартість двометрової споруди – 150 тисяч гривень.

Поставити його можуть безпосередньо у селищі Шацьк, але коли це буде – поки невідомо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні