На Волині вшанували пам’ять видатного математика

1
-4
На Волині вшанували пам’ять видатного математика
З нагоди 125-ї річниці з дня народження академіка Михайла Кравчука, на Волині відбулася XVIII Міжнародна конференція математиків.

Конференція розпочалася 7 жовтня на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, а продовжилася у селі Човниця.

У конференції брав участь Володимир Ковтунець – перший заступник міністра освіти й науки України, а також науковці провідних навчальних закладів України, депутати, представники влади, вчителі та студенти, - пише Ківерці сьогодні з посиланням на прес-службу РДА.

«У Ківерцівському районі ми бережемо пам’ять про нашого видатного математика. У вересні щороку, в день народження Михайла Пилиповича, у школах району проводяться тижні математики, турніри з математики, районна олімпіада юних математиків», - зазначає заступник голови райдержадміністрації Яна Церкевич.

«Земляки гордяться своїм односельцем, у школі створено музей, учні кілька років тому висадили сад Михайла Кравчука», - продовжує вона.

За багаторічну працю по вшануванню пам’яті славетного земляка Михайла Кравчука та з нагоди 125 річниці з дня народження вченого Почесною грамотою районної ради та райдержадміністрації нагородили Євгенію Лукашук, директора Зразкового музею академіка Михайла Кравчука ЗОШ І–ІІ ст. села Човниця.

Музею подарували ноутбук, а філія бібліотеки поповнилася новими книгами.

Школярі-екскурсоводи ознайомили гостей з музейною експозицією.

Аматори художньої самодіяльності клубу села Човниця підготували для учасників конференції святкову концертну програму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При цьому пан Смаль відмовив організатором погодити кошти на косметичний ремонт біля пам'ятного знаку всесвітньо відомому волинянину.
Цинізму немає меж...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні