--> З підвищенням тарифів кількість субсидіантів виросте до 90%, - Міненерго | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З підвищенням тарифів кількість субсидіантів виросте до 90%, - Міненерго

4
-2
З підвищенням тарифів кількість субсидіантів виросте до 90%, - Міненерго
Через можливе зростання ціни на газ кількість українців, які отримують субсидії, може досягти позначки 90%.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, йдеться у статті на ЕП, - пише Експрес.

Станом на сьогодні у країні 60% українців отримують субсидії. У відомстві побоюються, що через можливе зростання ціни на газ їх кількість може досягти позначки 90%.

"Наприклад, внаслідок можливого підвищення ціни на газ у Тернопільській області кількість домогосподарств, що отримують субсидії, очікувано підвищиться з 89% до 96%", — попереджають у міністерстві.

У зв'язку з цим уряд підготував зміни до постанови, які покликані залишити ціну на поточному рівні.

"Однак оскільки ціна на газ повинна бути максимально близькою до ринкової, і цей пункт є в меморандумі з МВФ, ми зобов'язані ці питання узгоджувати з фондом", — заявив заступник міністра енергетики Ігор Прокопів.

Нагадаємо, згідно із розрахунками, відповідно до діючої методики, ціну на газ треба підвищити до 5,815 тисяч гривень (без ПДВ) за тисячу кубометрів — на 17,6% більше поточних цін.

З урахуванням податків, націнок постачальників та транспортних витрат кінцева ціна для населення і комунальників становитиме 8,032 тис. грн при нинішньому тарифі в 6,937 тис. грн за тисячу кубометрів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони там взагалі розуміють, що вони тими субсидіями роБлять? Ну взагалі розуму не мають!!! А погашати субсидарний борг не збираються, а це означає прихований дефолт і повний крах, якщо хтось не розуміє, а вони все локшину вішають, а піпл хаває і мовчить...
Відповісти
які європейські ціни можуть бути якщо в нас зарплати і пенсії на рівні третіх країн. Люди вже із субсидіями не мають змоги оплачувати ваші компослуги, які ви до речі надаєте неякісні. Газ низької калорійності, вода з якими осадками. Треба всім перестати платити, може тоді подумають і будуть менше красти народних ресурсів.
Відповісти
А в нас є отой ринок газу?!Олігарх-монополіст сидить на газовій трубі і диктує всій Украііні свою ціну,і не треба кивати на европу,там інший рівень життя і люди витрачають на компослуги 20-20%,а нас ледве кінці зводять!Так що нешановні міністри,не займайтеся демагогією!
Відповісти
Тут не демагогія і не усі-пусі, а гнати їх віником потрібно!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні