Рівненського прокурора, який вбив батька і мачуху, судитимуть за зачиненими дверима

1
9
Рівненського прокурора, який вбив батька і мачуху, судитимуть за зачиненими дверима
Прокурора Ігоря Чайку, який обвинувачується у розстрілі власного батька та своєї мачухи, судитимуть за закритими дверима.

Так вирішила колегія суддів Рівненського міського суду у складі Святослава Рогозіна, Віктора Кухарця та Наталії Діонісьєвої, - пише ЧаРівне.

Резонансне вбивство адвоката Віти Шаблій сталося у Дубні, 1 квітня цього року. Згодом у лікарні від поранень помер колишній начальник обласної міліції В’ячеслав Чайка. Єдиним підозрюваним є його син - тернопільський прокурор Ігор Чайка, якого спершу оголосили у розшук, однак, згодом він сам здався правоохоронним органам.

Незадовго до смерті Чайка-старший підтвердив, що вбивство скоїв його син.

- Я ще не бачив за 30 років роботи у правоохоронних органах такого жорсткого нахабаного вбивства - розстрілу працівниками прокуратури, а зокрема моїм сином моєї сім’ї, дружина моя загинула, - казав він.

Однак, попри численні докази, суддя Сидорук відправив підозрюваного під домашній арешт, де він перебував до цього часу.

Розслідування тривало півроку. Тепер - справа у суді, однак, засідання будуть закритими. Ігор Чайка заявив, що суд має відбуватися за зачиненими дверима, щоб "журналісти не принижували його та родину". Крім того підсудний має ряд зауважень й до слідчих.

Незважаючи на те, що прокурор та найближчі родичі загиблих нічого не мали проти присутності журналістів, рівненські судді вирішили інакше.

- Вказане кримінальне провадження набуло певного суспільного резонансу. Вважаю, що суспільство має знати, що відбувається за дверима судового засідання, - зазначає адвокат потерпілих Володимир Драган.

Як пояснив суддя Кухарець, закрите засідання проводитимуть з метою унеможливлення розголошення відомостей про особисте та сімейне життя учасників провадження та вбитих осіб.

Ігор Чайка задоволений таким рішенням. Він і далі продовжує наполягати, що розстріл двох людей - це була самооборона.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні