На Волині судили чоловіка, який торгував зброєю

0
1
На Волині судили чоловіка, який торгував зброєю
У Ковельському міськрайонному суді винесли вирок Олександру Артюшенку, який торогував зброєю.

Він є сином секретаря Громадської ради при Ковельській міській раді та члена Громадської ради при УМВС України у Волинській області Галини Артюшенко, - пише "Район.Ковель".

24 лютого цього року його було затримано у Ковелі на вулиці Мічуріна співробітниками СБУ. Тоді він намагався продати за 23 600 гривень перероблений під вогнепальну зброю газовий пістолет «Вальтер» з глушником та набоями.

Ще раніше оперативники задокументували факт продажу ним за 3 400 гривень двох гранат Ф-1 із запалами.

Під час обшуку за місцем проживання Олександр Артюшенка було вилучено тротилову шашку, вагою двісті грамів, пістолет та патрони.

Обвинувачений свою провину визнав повністю.

За його словами, приблизно в березні 2016 року він разом зі своєю знайомою їздив відпочивати на базу відпочинку в село Кричевичі Ковельського району. Саме там знайшов заховану у дровах сумку з вогнепальною зброєю та боєприпасами – усім, що перераховано в обвинувальному акті.

Про знахідку знайому не повідомляв, забрав сумку з собою, заховав, а після повернення з відпочинку залишив її зберігати у себе вдома за місцем фактичного проживання. Членам сім’ї про це також не повідомив. Пізніше познайомився з чоловіком, який цікавився, де можна придбати зброю.

Суд під головуванням судді Олени Восковської визнав Олександра Артюшенка винним та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки, встановивши іспитовий термін на 1 рік.

Також він має сплатити на користь держави процесуальні витрати у цьому кримінальному провадженні в сумі 9 051,23 гривні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні