У Польщі судитимуть півсотні українців, які незаконно виготовляли цигарки

0
-5
У Польщі судитимуть півсотні українців, які незаконно виготовляли цигарки
До районних судів у Жирардові та Ґродзіску Мазовєцькому Мазовєцького воєводства Польщі надійшли обвинувальні акти проти 53 громадян України.

Їх звинувачують у незаконному виготовленні приблизно 52 млн штук сигарет та понад 2 тонн тютюну вартістю понад 4,7 млн злотих (понад 1 млн євро), – повідомили в Окружній прокуратурі Варшави, пише «Польське радіо» з посиланням на місцеве агентство PAP.

Як наголосив речник прокуратури Лукаш Лапчинський, обвинувальний акт стосується періоду від вересня 2015 до кінця січня 2016 року.

Для незаконного виготовлення і фасування українці використовували приміщення у населених пунктах неподалік столиці Польщі.

«Обвинувачених затримали 27 січня 2016 року в рамках розслідування Окружної прокуратури у Варшаві спільно з Відділом боротьби з організованою економічною злочинністю Центрального слідчого бюро поліції у Варшаві», – сказав прокурор.

Як встановили слідчі, у селі Ксьонженіце був склад, де працювала машина для виробництва цигарок, у місцевостях Мілянувек та Мєдзиборовє виготовлені цигарки розфасовували у пачки по 20 штук, а у місцевості Бєнєвєц був склад для збереження цих цигарок. Незаконну продукцію фасували у коробки білоруських марок цигарок: Premier, Magnat і Jinling.

Роботу незаконного цеху цигарок та організацію виготовлення, фасування і поширення нелегального товару координували Олег П. та Руслан Б. Обвинувальний акт проти них надійшов до Окружного суду Варшави в грудні 2016 року. Їх звинувачено в участі в організованій злочинній групі, яка виготовляла тютюнові вироби, брала участь у незаконному виробленні тютюнових виробів та ухилялася від сплати податків, чим спричинила фінансові втрати для скарбниці держави у розмірі 6,5 млн злотих (1,5 млн євро). У березні 2017 року суд оголосив українцям обвинувальні вироки, засудивши їх до штрафів та позбавлення волі.

Як відомо, в березні у Польщі арештували дев’ятьох українців, які, разом з п’ятьма поляками, працювали на підпільній тютюновій фабриці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні