--> «Будь-яке висипання на шкірі – симптом хвороби», - лікар-дерматолог «Оксфорд Медікал Луцьк»* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Будь-яке висипання на шкірі – симптом хвороби», - лікар-дерматолог «Оксфорд Медікал Луцьк»*

1
«Будь-яке висипання на шкірі – симптом хвороби», - лікар-дерматолог  «Оксфорд Медікал Луцьк»*
Стан нашої шкіри відображає стан усього організму. Втома, почервоніння чи свербіж можуть свідчити про серйозні внутрішні хвороби. Однак, якщо вчасно звернутися до лікаря, можна попередити навіть онкологічні захворювання.

Як уникнути проблем зі шкірою, а також позбутися шкірних захворювань без черг та з найновішим обладнанням, розповідає лікар-дерматолог вищої категорії медичного центру «Оксфорд Медікал Луцьк» Інна Кирилова.



Які симптоми повинні підштовхнути людину звернутися до дерматолога?

– Будь-яке висипання на шкірі – вже симптом. Якщо ви помітили, що вона в'яла, суха, сірого відтінку, має якісь плямки чи, навпаки, має червоні лущення, - треба терміново йти до лікаря.

Проте, на шкірі може й не бути висипання:нав’язливий свербіж - теж ознака дерматологічних захворювань.

– Коли варто звертатися до лікаря?

– При перших симптомах.

Лікуватися вдома не варто, адже дерматолог ставить діагноз здебільшого на основі огляду висипання. Якщо ж до нас приходять люди, які самостійно лікувалися, купували медикаменти в аптеці, вони змінюють клінічну картину. Тоді важче поставити діагноз.

Головне для лікаря – неспотворена картина.



– Які дерматологічні хвороби можна попередити?

– Короста та мікроспорія (лишай).

Тут все просто – йдеться про особисту гігієну. Взяв хворого кота чи собаку в руки, не помив їх після цього – заніс хворобу. Так само і з поручнями в громадському транспорті та ручками вбиралень. Щоб попередити заразні захворювання, дорослі повинні вчити дітей регулярно мити руки. Ну і звичайно ж самим дотримуватись цього правила.

Також потрібно дотримуватися правил роботи з хімічними сполуками, мастилами, захищати руки, якщо працюєш на токарному станку.

Велику роль відіграє їжа. Шкіра – дзеркало того, що відбувається в нас всередині. Якийсь орган не так працює – шлунок, печінка, підшлункова, це позначиться на стану шкіри. Може змінитись відтінок, з’явитись висипання, схильність до алергічних реакцій, сухість, пігментація.

– Які хвороби лікують в «Оксфорд Медікал»?

– Екземи, алергічні дерматити, псоріази, оніхомікози – грибкові захворювання, вугреві хвороби – всі можливі дерматологічні захворювання.

Найчастіше до нас звертаються з алергічними дерматитами. А їх викликає їжа з магазину – цукерки, продукти з емульгаторами, стабілізаторами. Якщо ж вчасно не звернутися до фахівця, можна отримати хронічні алергічні захворювання, атопічний дерматит, хронічну кропив'янку, екзему.

– А взагалі реально вилікуватись за один сеанс чи потрібно проходити курс лікування?

– Це залежить від захворювання.

Якщо це хвороба типу вугрів або екзем – їх можна лікувати лише в кілька прийомів, адже потрібно і огляд провести, і аналізи здати. Такі захворювання можна лікувати і кілька місяців.

Якщо ж це звичайний алергічний дерматит – можна вилікуватись і за один прийом.



- Дівчат та підлітків загалом часто хвилює таке дерматологічне захворювання, як вугрі. Чи варто через це турбуватися та як їх вилікувати?

- Зараз вугрова хвороба дуже рано з’являється, бо статеве дозрівання починається у підлітків раніше, ніж колись. Хоча часто її знаходять і у старших жінок, адже вугрі пов’язані з гормональним фоном, стресами.

Справа в тому, що вугрі неможливо попередити – тут велику роль грає спадковість. А от вилікувати їх можливо.

Коли до нас звертаються пацієнти з такою проблемою, ми шукаємо корінь захворювання - причину висипки. Це можуть бути гормональні порушення – збільшення виділення чоловічого гормону тестостерону, що в свою чергу збільшує виділення шкірного сала, або нестача жіночих гормонів і третій варіант – інфекція. Часто дівчатка полюбляють ходити на чистки до косметологів, проте не звертаються перед тим до дерматолога – і їм розносять інфекцію, іноді і заносять. Чистку краще робити на фоні антибіотикотерапії( якщо є гнійні елементи).
Лише після того, як правильно визначена причина, можна підбирати тип лікування.

Також ми досліджуємо та, за потреби, видаляємо шкірні новоутворення.



– Чи маєте якесь специфічне обладнання?

– Для діагностики новоутворень (невуси,папіломи, бородавки, керотоми, гемангіоми та родимки ) маємо цифровий дермаскоп. Він у декілька разів збільшує видимість, і ми можемо візуалізувати епідерміс, сосочковий шар шкіри. Якщо новоутворення ростуть інтенсивно, змінюють колір, їх потрібно видаляти. Дерматоскопія – це неінвазивний метод дослідження та попередження онкологічних захворювань.

Також маємо єдиний у Луцьку найсучасніший апарат, що видаляє новоутвори – Сургітрон. Завдяки цьому приладу після видалення не залишається жодних рубців.

Окрім цього, маємо лампу Вуда. Завдяки ультрафіолетовому світлу вона допомагає нам діагностувати окремі захворювання. Такі хвороби, як вітиліго, різнокольоровий пітиріаз, мікроскопія світяться різними кольорами.



– А як щодо особливих методів лікування?

– Ми пропонуємо використовувати мазі, які не можна просто купити в аптеці . Рецепт складає лікар відповідно до індивідуальних потреб кожного пацієнта, а в спеціалізованих аптеках такі мазі виготовляються на замовлення.

– Які переваги лікування в «Оксфорд Медікал Луцьк» порівняно з іншими клініками?


– У нас немає черг, не потрібно чекати тиждень, щоб потрапити на прийом до лікаря. Відповідно, людина приходить до лікаря, коли хвороба тільки починається і вилікувати її простіше.
Наші фахівці не поспішають – у нас на кожного достатньо часу. Адже збір анамнезу – це дуже вагомий фактор, а на те, щоб розпитати людину, теж потрібен час.

Також, у нас окрім дерматології є косметологія. Є такі дерматологічні захворювання, до лікування яких згодом підключають і косметолога. В державних клініках така послуга відсутня.

В «Оксфорд Медікал», що на вулиці Євгена Сверстюка, 1 у Луцьку, часто тішать своїх пацієнтів вигідними пропозиціями та акціями. За усіма новинками можна слідкувати на сайті медичного центру https://luck.oxford-med.com.ua, або телефонуйте (0332) 2 000 22.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
А що, лікарі цієї клініки в оксфордах і кембриджах навчались? І практику мають закордонну? І досвід медичної практики зо два десятки років? В обласній дитячій лікарні орендує приміщення приватний лікар Сосонка Микола Петрович. Пенсіонер. При більшовиках радянським начальникам таємно лікував трипер і сифіліс. Нині практикує лікування усіх хвороб шкіри. Рецепти в нього одні. Розглядає під "лупу" обличчя і робить "призначення". Дивуюсь, чому він і досі не у вязниці? Чому не носить арештантську робу замість білого халата?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні