В Україні дорожчатиме бензин

0
-7
В Україні дорожчатиме бензин
Експерти вважають, що ціни на бензин та дизельне пальне будуть підвищуватися, а на газ – зменшуватися.

Про це дізнавалися кореспонденти інтернет-видання Сегодня.ua.

На вартість палива у вересні вплинули подорожчання нафти, девальвація гривні та дефіцит бензину, вважає президент нафтогазової асоціації Дмитро Кулик.

Як заявляє Кулик, ріст цін почався ще у серпні, коли почала дорожчати нафта. Також важливими факторами стали девальвація національної валюти та дефіцит палива через зупинку роботи Мозирського НПЗ.

Зараз заправити бак на 48 літрів коштує в середньому на 85 гривень більше, аніж минулого місяця. Дизпаливо подорожчало на 1,76 грн, бензин А-92 на 1,78 грн, А-95 – на 1,75 грн. А-95+ подорожчав найбільше – аж на 2,23 грн. Але разом з тим на 2,59 грн подешевшав автогаз.

"Ціни на нафту за останні два місяці піднялися на 10%", - заявляє співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.



У відомстві пообіцяли розібратися з ростом цін на АЗС.

«Ми слідкуємо за цією тенденцією і бачимо ріст цін. Зараз ми вимагаємо інформацію від Міненерговугілля, але також ведемо паралельні дії по більше глибокому вивченню ситуації», - підкреслює голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв.

Також експерти прогнозують подорожчання цін в жовтні.

«З 1 жовтня Білорусь підвищує експортне мито на нафту і нафтопродукти. Це також відобразиться на оптовій та роздрібній вартості ресурсу всередині нашої країни», - впевнений аналітик.

Експерт нафтового ринку Леонід Косьянчук каже, що ціни залежать від двох факторів: ціни на зовнішньому ринку та курсу гривні.

«Ціна на зріджений газ має складати 50% від вартості А-95го. Якщо він буде дорожчим, то не буде користуватися попитом. Тому є причини до подальшого зниження ціни», - додає аналітик.

Але Марунич вважає, що ціна на газ може рости. Причиною може стати підняття вартості газу на світовому ринку. При подальшому подорожчанні нафти і падінні гривні ціни на дизпаливо і бензин продовжать свій ріст.

Інфографіку підготували кореспонденти видання Сегодня.ua.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні