Продукти, які піднімуть настрій восени

1
2
Продукти, які піднімуть настрій восени
Восени впоратися з поганим настроєм допомагає лосось, шпинат, помідори черрі, молоко, чорниця та мигдаль.

Докладніше про це пише Газета.УА із посиланням на 24tv.ua.


Лосось

Омега-3 жирні кислоти, які містяться в цій рибі, допомагають впоратися зі стресом і регулюють вміст серотоніну в організмі людини. Лосось також допомагає бути в формі, якщо нею замінити червоного м'яса.
Краще купувати середину тушки. Хвостова частина жорстка.


Шпинат

Має викокий вміст магнію, вітамінів А, В і С, а також є джерелом заліза і білка. Він постачає організм поживними речовинами, виводить шлаки і токсини.
Шпинат краще тримати в холодильнику. Його не рекомендують мити, тому що він доситьо схильний до гниття.


Помідори черрі

Багаті на мінеральні речовини, залізо, кальцій. Хром, що входить до їх складу, сприяє більш швидкому втамуванню голоду.
Черрі мають мати дуже приємний і соковитий аромат. Краще обирати помідори середнього розміру і без будь-яких пошкоджень.


Молоко

Містить амінокислоту триптофан та деякі вітаміни групи В, а саме вітамінами В2 і В12. Для позбавлення від безсоння і почуття тривоги випивайте склянку молока на ніч.
Якщо у вас немає можливості пити домашнє парне молоко, купуйте ультрапастеризоване, його можна знайти в будь-якому магазині.


Чорниці

Чорниці підсилюють обмін речовин і сприяють відновленню організму. Оскільки в них міститься магній, їх можна приймати як заспокійливий засіб.
Свіжі чорниці краще зберігати в холодильнику до двох тижнів, а заморожені – до року. Щоб заморозити ягоди потрібно попередньо вимити й обсушити їх.


Мигдаль

Кожен мигдальний горіх містить вітаміни B2 і E, магній і цинк. Всі ці речовини також необхідні для підтримки розумового тонусу і гарного настрою. Слід зазначити, що регулярне вживання мигдалю покращує мозкову активність. На нервову систему ці горіхи діють, як заспокійливий засіб.
Купувати мигдаль бажано в шкаралупі, переконавшись, що її цілісність не порушена. На поверхні повинен бути відсутній "іржавий" наліт.

Восени імунітет ослаблюється, через що є більша ймовірність застудитися. Медики порадили продукти, які варто вживати в цю пору року для зміцнення організму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Смачні рецепти від застуди Смачні рецепти від застуди
15 жовтня, 2017, 03:18
0
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ціни на ці продукти - зіпсують настрій!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні