В Україні знімуть біографічну кінодраму про Лесю Українку

0
5
В Україні знімуть біографічну кінодраму про Лесю Українку
Сценаристи готуються показати відому волинянку - як знаменитість з усіма її слабкостями та емоціями.

Україна спільно з іноземними кінематографістами екранізує біографію однієї з найвідоміших українських письменниць — Лесі Українки. Сценарій байопіку під назвою «Узлісся» був відібраний для участі в програмі для сценаристів ScripTeast, пише «Новое время».

Креативним продюсером і автором ідеї фільму виступила Юлія Сінькевич (JS Films, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю), а співпродюсером – Марія Москаленко (FX FILM Georgia).

Картина з робочою назвою «Узлісся» представлятиме історію життя Українки від ранніх років до останніх днів.

«Задумка зняти фільм про Лесю Українку виникла зовсім спонтанно, коли ми з Марією Москаленко, співпродюсером картини, проїжджали повз Сурамі, де і померла поетеса. Мені здавалося, що вже напевно є фільми про долю Лесі Українки і ця тема лежить на поверхні, але вивчаючи безліч матеріалу, присвяченого творчості поетеси, я зрозуміла, що про неї практично немає фільмів. Єдиний – ігровий «Іду до тебе» – був знятий 1971 року», – каже Юлія Сінькевич.

«Ми хочемо створити фільм, в якому Леся розкриється як жива людина зі своїми слабкостями і емоціями», – додала Сінькевич.

Сценарій байопіку про відому письменницю написала Олександра Лавренчук. Байопік – це кінематографічний жанр і одночасно біографічний фільм, що розповідає про долю знаменитої або відомої постаті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні