Як живуть у луцькому будинку престарілих

1
-3
Як живуть у луцькому будинку престарілих
Відпочинок, цілодобове медичне обслуговування і чотирьохразове харчування. Одним словом, все як на курорті. Проте, мова йде про Луцький геріатричний пансіонат - соціально-медичну установу області для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці і інвалідів, повідомляє Сфера ТВ.

«Послуги ми надаємо побутові, соціальні, медичні, реабілітаційні. Що входить в побутові: забезпечення одягом, твердими, м’яким інвентарем, світлом, теплом. Надання медичних послуг на простому рівні, харчуванням чотирьохразовe. Також вони займаються культурно-масовою роботою, творчою роботою. В нас працює психолог, який працює з людьми в період адаптації, при поступлені», - розповідає директор Луцького геріатричного пансіонату Алла Гнатюк.

Олександра Львівська проживає в пансіонаті уже 7 років і розповідає, що їй тут дуже подобається. Найбільше любить спілкування з подругами і їхні вечірні співи. І додає, що життя тут - цілковитий відпочинок.

«До роботи не заставляють, їсти дають, три рази на день годують. Що ще хотіти. А вдома була б вже згорбилася і впала, і вже була б лежала», - розповіла вона.

Є у мешканців пансіонату і свої спортивні досягнення та захоплення. Тетяна Білітюк любить вишивати бісером. Розповідає, її картини - популярні, продаються навіть закордоном. Деякі з них поїхали до Аргентини та Канади.

«Тут трошки є робіт з бісероплетіння: проволка, бісер. Але це вже досить давні роботи. Завжди хотілося і тут з’явилася така можливість. Потім пішла вишивка бісером», - зазначає пані Тетяна.

Проте директор пансіонату зауважує, що не все так добре. Їм потрібна матеріальна допомога. Перш за все, аби зробити асфальтне покриття дороги навколо закладу, де гуляють проживаючі. Тому, залучаються підтримкою меценатів.

Одним з таких є і голова фракції БПП в Луцькій міській раді Петро Нестерук, який обіцяє допомогти з вирішенням цієї проблеми.

«Для людей похилого віку або ж на інвалідному візку дорожнє покриття грає велику роль. Звісно по-можливості допоможу. Щось благодійним фондом, щось будемо проводити з міської ради, хоча пансіонат стоїть на балансі обласної ради. Але, тим не менше, підбадьорювати, долучатися потрібно, адже це наші мешканці. Проживають тут пенсіонери, які прожили, відбули своє життя, пропрацювали на нашу Україну і доживають свій вік. Хотілося б їх провести гідно, так як громадян України», - каже Нестерук.

На сьогодні у пансіонаті проживає 158 людей. Багато з них є інвалідами І і ІІ груп, але всі вони задоволені життям і посмішка не сходить з їхніх облич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де фото?((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні