У Львові студенти пікетували обленерго

0
0
У Львові студенти пікетували обленерго
Третю добу гуртожиток Львівської академії мистецтв без світла. Темні коридори та порожні душові у будівлі, де мешкає більше 400 осіб,- повідомляє Захід.НЕТ.

«Їжа в холодильниках псується, ми не можемо нормально помитися, тому що від світла залежить нагрівання води», – розповіла студентка Ірина Гнатик.

Аби не бути голослівною, студентка показує свою кімнату. Тут – зовсім непотрібний зараз холодильник і пристосування для миття – чайник і велика миска.

Як пояснив ректор Академії мистецтв Володимир Одрехівський, за підключення більшої потужності академія мала заплатити 173 тис. грн. Таких коштів заклад не мав, тому попросив зробити реструктуризацію боргу. Коли ж гроші з’явилися, не змогли виплатити, бо енергетики не надавали потрібних для проплати документів.

«Ні телефонічно, ні персонально наші представники не могли потрапити в «Львівобленерго». Ми розпочали активніші дії: дзвонили на гарячі лінії міської ради, обласної адміністраїці, навіть кабінету міністрів і це дало реакцію», – пояснив ректор Львівської академії мистецтв Володимир Одрехівський.

Урешті-решт студентам терпець таки урвався і ті пішли пікетом до будівлі «Львівобленерго», що на вул. Сяйво, 10.

«У гуртожитку вже третій день нема енергопостачання: ні світла, ні гарячої води. Ми всі разом із тараканами малюємо при свічках, не можемо зарядити ні телефони, ні комп’ютери. Світло нас добило і ми вчора зібралися гуртожитком і вирішили страйкувати», – розповіла голова студентської ради академії Юлія Прус.

Прес-секретар ПАТ «Львівобленерго» Галина Петрушка пояснила: «З'являється ситуація, коли ми, мовляв, не надаємо документів для того, щоби вони оплатили. Рахунок ми надали, він є і вони підтвердили, що вони цей рахунок мають. Вони вимагають від нас акт виконаних робіт. Але акт виконаних робіт може бути тільки тоді, коли роботи виконають. А щоби роботи виконати, потрібна оплата послуги стандартного приєднання».

У четвер увечері світло в гуртожиток таки подали – як виключення. А керівництво академії та обленерго мають врешті зустрітися, аби остаточно залагодити питання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні