«Українські міста об’єднуються заради енергоефективності», - Роман Бондарук

1
-11
«Українські міста об’єднуються заради енергоефективності», - Роман Бондарук
Міські та сільські голови, представники громадськості об’єднались заради вирішення проблем в житлово-комунальній сфері.

Спільну резолюцію вони підписали на Дні енергоефективності в Одесі, що відбувся 20 вересня у рамках ХІІІ Українського муніципального форуму, - повідомили в Асоціації міст України.

Модератором заходу виступив віце-президент Всеукраїнської ради голів ОСББ, лучанин Роман Бондарук.

Головні теми засідання - проблеми реформування ЖКГ, співпраця ОСББ з органами місцевого самоврядування, енергоефективність у житловому секторі, теплопостачанні, водоканалізаційному господарстві, участь управителів будинків у реалізації програм енергозбереження.

Перед учасниками Форуму зокрема виступив Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук. Він розповів про державну політику в сфері енергоефективності та відновлювальної енергетики.

"Головне завдання - забезпечити енергетичну безпеку і перехід до енергоефективного та енергоощадного використання та споживання енергоресурсів із впровадженням інноваційних технологій", - зазначив Сергій Савчук.

«Реформа житлово-комунального господарства – річ не просто потрібна, а життєво необхідна. Лише об’єднавши зусилля органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості, ми зможемо створити такі умови, за яких кожен українець житиме в комфортному і теплому будинку, а комунальні послуги будуть якісними і надаватимуться за ринковою ціною», - наголошує віце-президент Всеукраїнської ради голів ОСББ Роман Бондарук.

За підсумками Дня енергоефективності учасники форуму – міські, селищні, сільські голови, представники Громадської організації «Всеукраїнська рада голів ОСББ», Всеукраїнської асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства Асоціація «Укрводоканалекологія», Міжгалузевої асоціації «УКРТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО», Громадської спілки «Асоціація управителів житла» звернулися до вищих органів державної влади щодо якнайшвидшого вирішення найважливіших проблем сфери житлово-комунального господарства в Україні.

Зокрема, вони просять якомога швидше прийняти закон «Про житлово-комунальні послуги», компенсувати заборгованість за різницю в тарифах, забезпечити перерахування субвенції місцевим бюджетам на виплату пільг і субсидій, передбачити фінансування програми «Теплі кредити» тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Менше базару - більше діла!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні