На Волині молодь не йде в шахту, бо возити цигарки в Польщу вигідніше, - депутат

1
0
На Волині молодь не йде в шахту, бо возити цигарки в Польщу вигідніше, - депутат
Депутат Нововолинської міської ради та гірник «Бужанської» Руслан Соловйов розповів, що з волинських шахт через низьку заробітну плату та постійні борги йдуть працівники.

Про це йшлося 19 вересня під час зустрічі голови ОДА з представниками Нововолинської міської влади, керівниками профспілкових організацій та керівництвом ДП «Волиньвугілля».

«Мені соромно за мою професію зараз. Коли кажеш, що ти шахтар, то з тебе сміються. Моя дружина працює в магазині продавцем і живемо ми за її гроші. Бо на шахті борги, а погашають їх такими шматочками, що не знаєш, дали тобі тисячу гривень на місяць чи на півтора. Це про престижність професії.

Люди йдуть з шахт. Продавець має 4600 грн, а прохідник, який ризикує своїм здоров’ям і вдихає весь пил, отримує 5700 грн. Молодь не йде в шахту за ці гроші, бо перевезти цигарки пару раз в Польщу дає більше», - зазначив Руслан Соловйов.

Він наголосив, що потрібно не тільки «вибивати» конкурентну зарплату для шахтарів, а й купувати нове обладнання на волинські шахти.

«Через пару кілометрів від нас є Польща, де є необхідне гірниче обладнання, є Німеччина, Китай, які виробляють комбайни для видобутку вугілля. Так чому у нас не купують нову техніку? Останній комбайн у нас купувався десять років тому. Навіть автомобіль зношується, а тут треба здійснювати складний процес видобутку», - додав гірник.
Теги: шахтарі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шахтарям - пенсії в 50років в зарплати більше 10 тисяч давати треба. тоді і потягнуться люди.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні