У Луцьку відбувся фестиваль пісень В'ячеслава Хурсенка*

0
14
У Луцьку відбувся фестиваль пісень В'ячеслава Хурсенка*
Під акомпонемент дощу та живої музики на Театральному Майдані Луцька звучали пісні відомого волинського композитора В’ячеслава Хурсенка. 17 вересня поціновувачі творчості співака, попри негоду, зібралися аби послухати улюблені пісні свого земляка.



Організатором заходу виступив Волинський обласний благодійний фонд «Рідна Волинь», за сприяння сім’ї В’ячеслава Хурсенка.
«Сьогодні ми прийшли віддати шану В'ячеславу Хурсенку, говорячи тим самим: «Нам було за честь з Вами жити і працювати», – зазначив голова оргкомітету фестивалю, голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов.



Кращі пісні з доробку композитора виконували відомі співаки та музиканти. Багатьох із Вячеславом Хурсенком пов’язувала як творча співпраця, так і щира багаторічна дружба. У заході взяли участь артисти української естради: Анатолій Говорадло, Петро Чорний, Артем Кондратюк, Юрій Поліщук, «Резус Блюз» та Ірина Кириченко, Артем Кондратюк, Анастасія Гайдар, Ірина Котлицька. Пісні батька виконувала і донька В’ячеслава Хурсенка Марія.



Режисер-постановник - Віталій Іваницький. Ведуча - Тамара Гримарович. Дружина співака – Ольга, якій було вручено премію ім. Бориса Клімчука від БФ «Рідна Волинь», подякували усім, хто долучився до проведення фестивалю, присутнім, і висловила надію, що за допомогою цієї премії і БФ «Рідна Волинь» збудеться її давня мрія-видання книги про В'ячеслава Хурсенка:«Дякую, що знайшлися люди, які за вісім років здійснили таке дійство».



Окрім пісень зі сцени звучали спогади про співака. Друзі розповідали, що В’ячеслав був людиною великої душі, тонкі почуття він перекладав на музику і тексти своїх пісень, що сьогодні відомі не лише в Україні.

Люди підспівували разом із артистами «Соколят», «До рідного дому», «Ковток вина», «Крик белых журавлей» та інші відомі твори.
Земний шлях В’ячеслава Хурсенка обірвався на 43-му році життя. Але пам’ять про нього жива у його піснях про головне: віру, надію, любов…


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні