--> У волинян немає імунітету до нового штаму грипу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У волинян немає імунітету до нового штаму грипу

3
-13
У волинян немає імунітету до нового штаму грипу
Заступник директора ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» Лариса Дудковська розповіла про можливі ризики у новому епідемічному сезоні 2017-2018 років.

Про це стало відомо під час оперативної наради в ОДА у понеділок, 18 вересня.

За словами Лариси Дудковської, у загальній структурі захворювань грип та ГРВІ займають 90 %. За результатами аналізів у 2016-2017 роках в Україні грипом за гострими респіраторними інфекціями перехворіло більше 6 млн людей. Від ускладнень померла 31 особа, із них – 7 дітей.

«177 тис. осіб перехворіли грипом та ГРВІ на Волині, тобто близько 17 % населення. Найефективнішою профілактикою є вакцинація. Минулого сезону про вакцинували 0,16 % населення, у той час як в Україні – 0,3 %. Вакцинація залишається дешевшою, аніж вартість лікування. Вона допомагає уникнути летальних випадків і ускладнень від хвороби», - розповіла вона.

Лариса Дудковська наголосила, що у 2017-2018 роках очікуються три штами вірусу грипу – Мічіган, Гонконг, Брісбен.

«Якщо з двома останніми населення стикалось, то Мічіган є новим для нас. Він більш агресивний і в населення імунітет відсутній. Ріст захворюваності очікується до 14 % більше, аніж у попередній епідсезон», - наголосила посадовиця.

Голова ОДА Володмир Гучник попросив міста і райони Волині розпочати активну інформаційну кампанію щодо інформування населення про можливу епідемію грипу, передбачити у бюджетах необхідні на ліки і вакцинацію кошти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де ж він візьметься. Небагато людей було в Мічіганів і Гонконзі)))))))))
Відповісти
А де ж він візьметься. Небагато людей було в Мічіганів і Гонконзі)))))))))
Відповісти
А,як ви знате,якй у нас імунітет?Хочете вакцину збути,бабло відмити.Не вийде.От ми поборемо грип, головне ви провакцинуйтеся. а нам ваша трука непотрібна.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні