«Полювання на щурів»: у Луцьку показали побачення на сміттєзвалищі

0
-1
«Полювання на щурів»: у Луцьку показали побачення на сміттєзвалищі
У Луцьку в рамках фестивалю "Мандрівний вішак" показали театралізоване побачення на сміттєзвалищі.

Не потрібно зациклюватися на власному «смітті», адже рано чи пізно його все одно доведеться прибрати/викинути – як не вам особисто, то комусь за вами. Над цим, а також про те, що кожну людину можна розібрати за деталями немов автомобіль, змусила задуматися постановка запорізького театру, - пишуть Волинські новини.

Виставу «Полювання на щурів» за драмою Петера Турріні в Луцьку в рамках четвертого «Мандрівного вішака» зіграв Запорізький муніципальний театр-лабораторія «VIE» 16 вересня.

Головна дія драми відбувається, як не дивно, на сміттєзвалищі, куди на перше побачення привозить нову знайому дивний, залюблений у власний автомобіль чоловік. Це місце він обирає не дарма, адже лише на території, яка кишить пацюками, брудом і сморідними випарами, відчуває себе впевненим.


Біда – лише в комунікації з іншими, зокрема з тією ж дівчиною, адже за шаром косметики та одягу, під нарощеним волоссям та накладними віями не можна зрозуміти справжню сутність людини, прив’язаної до буденних, дрібних речей.

І після кількох вбивств щурів, заради того, аби відчути себе справжнім чоловіком, головний герой таки наполягає на тому, аби вивільнитися від усього зайвого. До смітника летить усе: і несправжні локони, і старі фотографії, і вставні зуби, і модний одяг, і кредитні картки, документи та гроші.


Позбавившись усього цього непотребу, персонажі нарешті вивільняють свої справжні почуття, але таки тонуть у власному смітті немов пацюки.

Зазначимо, театральний фестиваль «Мандрівний вішак» стартував 15 вересня та триває три дні – до 17 вересня. Протягом цього часу десять колективів презентують лучанам і гостям міста свій репертуар, ставлячи на нетеатральних сценах по виставі, які оцінюють судді фестивалю. Опісля показу всіх п’єс відбудеться нагородження колективів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні