Менше політики, більше роботи, - Микола Яручик*

0
2
Менше політики, більше роботи, - Микола Яручик*
Депутат Луцькради Микола Яручик вважає, що народний обранець повинен представляти все місто, а не певний округ.

Про те, чиї інтереси повинен представляти депутат міської ради: цілого міста чи лише виборців того територіального виборчого округу, де його обрали, говорили під час ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" 15 вересня, - пише Конкурент.

У Луцькій міській раді працюють 42 депутати. Відповідно до законодавства, кожного з них обирали за списками партій в єдиному багатомандатному виборчому окрузі. Окрім того, був кандидат під №1, який представляв список і не був закріплений за жодним із округів. Такий "перший номер" отримував мандат автоматично, якщо його політична сила долала 5%-вий виборчий бар'єр.

Під час волевиявлення виборці віддавали свої голоси за представника від певної політичної сили. Кандидати, які набрали найбільшу кількість відсотків, формували прохідний список партії та отримували депутатські мандати. Оскільки часто депутатами ставали не кандидати, яких підтримала більшість, а висуванці, які набрали менше голосів. Більше того, в окремих округах не було обрано жодного кандидата. Деякі ж округи навпаки отримали двох, а то й трьох представників.

Депутат Луцькади Микола Яручик переконаний, що народний обранець повинен представляти все місто.

"Треба, щоби було яйнайменше політики, треба працювати на громаду", – зазначив він.

Однак зауважив, що у результаті виборчого закону депутат переважно працює в тому окрузі, на якому його обирали.

Політолог, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход зазначив, що депутат представляє і громаду, і політичну партію, від якої йшов на вибори. Адже він на виборчих округах виборював голоси для певної політичної сили. Відтак він змушений передусім звертатися до своїх виборців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні