На Волині свині хворіють страшними хворобами

1
0
На Волині свині хворіють страшними хворобами
На Волині свині хворіють на тешену та пастерельоз.

Наразі обговорюється непоодинокі випадки загибелі свиней та кролів, - повідомляє Любешівська районна газета "Нове життя".

Людли стривожені такою ситуацією, оскільки у сусідньому Камінь-Каширському районі нещодавно виявили африканську чуму свиней. ,

Головний лікар районної лікарні ветеринарної медицини Петро Корх повідомив, що наразі ситуація на Любешівщині щодо африканської чуми свиней благополучна.

Однак є випадки захворювання свиней на тешену та пастерельоз. Тому лікар наголошує, що господарям необхідно проводити дегельмінтизацію тварин (лікування і профілактику від глистів) та періодично дезінфекцію приміщень, зокрема травити мух і гризунів. А ще варто робити щеплення тварин, яке, до речі, є платне.

«Наразі в наявності маємо хорошу вакцину для кролів. А зазвичай людям необхідно замовляти вакцину, оскільки мати її у наявності нам зовсім невигідно», - повідомив головний лікар ветлікарні.

Довідково:

Хвороба тешена - гостра контагіозна хвороба молодих свиней, що характеризується ознаками ураження центральної нервової системи (негнійний енцефаломієліт і паралічі).

Пастерельоз - інфекційна хвороба багатьох видів свійських і диких тварин, а також птиці, що характеризується при гострому перебігу ознаками септицемії і геморагічного діатезу, при хронічному перебігу - гнійно-некротичною пневмонією, інколи й геморагічним ентеритом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Господи. Це шо за жесть. І як знати чи ми їмо нормальне мясо?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні