Економія по-луцьки: один лічильник – на два будинки

2
0
Економія по-луцьки: один лічильник – на два будинки
«Волиньгаз» хоче встановити один лічильник для обліку газу на будинки 5 і 7 на Київському майдані у Луцьку.

Мешканці категорично проти цього – пише видання «Конкурент».

Варто зазначити, що обидва будинки мають різні юридичні статуси. Один обслуговується ОСББ, інший співпрацює із ЖКП. Як у такому випадку мешканці різних будинків знаходитимуть точки порозуміння, маючи один прилад обліку, важко прогнозувати. Окрім цього, будинки мають різну кількість мешканців. В одному з них – 64 квартири, в іншому - 96. А рахунок за спожитий газ буде один.

Попри численні звернення та листи до уповноважених органів та організацій, мешканці не отримали чіткої відповіді, чому ж немає можливості поставити побудинкові прилади обліку.

Керуючий Луцьким відділенням «Волиньгаз» Руслан Сахарчук каже, що встановити один лічильник на два будинки вирішила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Також він додав, що в деяких випадках, коли потрібно встановити другий лічильник, то потрібно змінювати газопровід сусіднього будинку, враховуючи специфіку газифікації.

Зауважимо, 1 січня 2018 року - останній термін, коли газорозподільча компанія може встановити за власний рахунок лічильники. Якщо цього не станеться, будуть підстави припинити подачу газу будинкам без лічильників.

За словами мешканців, попри невирішену ситуацію, їм уже збільшили граничні норми об'ємів споживання газу. Це, відповідно до рішення НКРЕКП, може відбуватися у тому випадку, коли незабезпечений лічильником газу споживач відмовився від його встановлення.

Така відмова повинна бути підкріплена актом про порушення. І, як стверджує Руслан Сахарчук, такий акт про відмову є. Втім, представники 5 та 7 будинків актів нібито не бачили та не підписували.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ідіоти, чи що?
Відповісти
Лічильник на багатоквартирний будинок.У якому законодавстві це прописано.Немає такого.Мешканці прочитайте Закони,Постанови і розпорядження,а також їх Кодекс ГРМ і все стане на свої місця.І олата за спожитий газ по ВОГ(вузлу обліку)є протизаконною і це факт.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні