На Волині фермеру погрожують розправою

0
0
На Волині фермеру погрожують розправою
Депутат Рожищенської районної ради, фермер з села Рудка-Козинська Микола Семенюк отримав погрози.

За словами депутата, у суботу, 9 вересня, до його домівки приїхало троє невідомих людей. Вдома господаря не застали, проте перестріли згодом під лісом, - пише Район. Рожище.

«Будеш далі писати свої заяви, то буде фізична розправа». Такі були їхні слова», - каже Микола.

За інформацією видання, погрожували фермеру через численні звернення до правоохоронних органів і Держекоінспекції щодо спалювання невідомими особами соломи на сотнях гектарів полів СВК «Зоря».

«Дзвінки до пожежників я здійснював неодноразово. Зокрема, 24 серпня, саме в цей день пожежники не приїхали, мотивуючи тим, що «йде контрольоване спалення соломи».

А 28 серпня і 1 вересня, пожежники виїхали лише після того, як я додатково повідомив поліцію. На місце події прибули і пожежники, і правоохоронці. Останні склали протоколи, але, на жаль, подальша їх доля мені не відома, тому що спалювання соломи проводиться і надалі.

Знаючи, що мене попередили невідомі мені люди, голова СВК Микола, вже осмілів і знаючи, що я «попереджений» і не буду телефонувати пожежникам та правоохоронцям, особисто їздив службовою машиною та підпалював солому в неділю, 10 вересня, тобто наступного дня.

Спочатку я просто спостерігав, але згодом не втерпів та поїхав до місця паління соломи, туди, де стояв автомобіль ВАЗ голови СВК «Зоря».

Коли я під’їхав, Микола переїхав в інше місце. Але недалеко від місця паління я зустрів місцеву жительку, яка погодилася підтвердити, що солому палив особисто голова СВК», - розповідає Микола Семенюк.

Фермер каже, що повідомив про погрози поліцію. Зокрема, написав заяву від свого імені на ім'я начальника ГУНП у Волинській області, генерала поліції третього рангу Петра Шпиги та направив туди ж депутатське звернення.

Також він передав особисто в руки депутатський запит начальнику Управління ДСНС України у Волинській області Володимиру Грушовінчуку. Крім того, зустрівся з начальником управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрієм Горбенком, який призначив комісію та скерував її на місце події, де саме знову була підпалена солома.

«Зауважу, є категорична заборона на спалювання післяжнивних решток. Екологічна служба завжди має можливість оштрафувати селянина, коли він спалює на своєму городі, а тут спалюється безкарно сотні гектарів соломи. Як після такої безкарності з того селянина можна щось вимагати? Такими діями ми спалюємо своє майбутнє, знищуємо родючий шар ґрунту, наносимо значну шкоду навколишньому середовищу, здоров’ю громадян", - запевняє депутат районної ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні