Британська якість, комфорт та краса – у Луцьку будують будинок європейського рівня*

0
0
Британська якість, комфорт та краса – у Луцьку будують будинок європейського рівня*
ЖК «Британія Hall» - перший подібний проект в Луцьку та Волинській області. Лише на фундамент будинку, згідно з проектом, пішло 110 тонн арматури та 1000 кубічних метрів бетону. Чи можете ви собі уявити масштаб цього новітнього будівництва?

Серед матеріалів – труби водопостачання та водовідведення німецької фірми Оstendorf, системи радіаторного опалення фінської компанії Uponor, система опалення - котли ТМ DEMIR DOKUM Atron 24 кВт, що входить в групу Vaillant, фасадну частину будинку оздоблюють клінкерною плиткою Paradyz, при оздобленні фасаду та внутрішніх роботах використовують матеріали німецької фірми Ceresit. Європейські матеріали – європейський рівень будівництва.

Проектом заплановано консьєрж-сервіс та цілодобова охорона, на першому поверсі, кімната для візочків та санвузол, пандус та вантажний ліфт для маломобільних груп населення.

Про те, як проходить будівництво цього особливого для Волині ЖК, розповідає голова кооперативу «Британія Hall» Мирослав Гордійчук.



– На якому етапі зараз будівництво ЖК «Британія Hall»?

– Завершуємо 6 поверх. До 6 поверху зроблено підведення подачі води до точок та водовідведення, змонтовані: димовивідні канали та вентиляційні канали, дороблюють фасадні роботи, закінчують монтаж міжкімнатних перегородок до 6 поверху, і це зважаючи на те, що рівно рік тому на цьому місці був зведений лише перший поверх. Можете самі поїхати подивитися!

– Наскільки я розумію суть технології така: будинок як конструктор складається з готових стінових модулів. То в чому новизна? Адже це, по суті, панельне будівництво…

– Загалом технологія така: перенести максимум будівельних процесів у заводські умови, де є контроль якості, точність вимірів і можливість застосувати комп’ютерне обладнання. Тому, елементи стінових модулів нашого майбутнього будинку «збудовані» на заводі.



У модульному будівництві застосовується подвійна гідроізоляція, що гарантує сухість у будинку. Перший шар гідро- та теплоізоляції монтують утеплювачем та наносять гідроізоляційний шар. Поверх цього монтажники "вкладають" архітектурний елемент. Тобто, на з'єднанні модулів - подвійна гідро- та теплоізоляція. І вже з цих конструкцій будують у Луцьку «Британію Hall».



Окрім цього, важливою рисою модулів є теплозбереження. Коли влаштовують систему теплоізоляції, використовують пінополістирол високої щільності товщиною 160 міліметрів розміром 7,7х3,12 метра. Тож мешканці можуть бути певні, що їхня оселя захищена від морозів. До слова, мало хто із забудовників в Україні використовує утеплювач такої товщини.

Власне, за вказаною технологією і будуються так звані "будинки-термоси", які зберігають тепло взимку, а прохолоду - влітку. Абсолютна якість, якої найкращі будівельники не здатні досягти з об’єктивних причин: вони роблять свою роботу «на висоті», в «польових умовах».

– Але все-таки: в чому перевага такої технології?

– Їх багато. До прикладу – утеплення. За рахунок вдалого поєднання комплектуючих матеріалів стінового модулю (160 мм бетон високої міцності, утеплювач пінополістирол 160 мм, шар армування, та клінкерна плитка), що відповідає не тільки державним будівельним нормам, прийнятим в Україні по теплоізоляції будинків, але й основним стандартам теплоізоляції будівництва в Європі.



Це дасть змогу економити на опаленні. Економія на обігрів квартир буде складати близько 30% в порівнянні з будинками та новобудовами, де проводять утеплення 100-120 мм пінопластом.

Кажу чесно: «Британія Hall» буде найтеплішим будинком у місті Луцьку. І це – заслуга не тільки товщини пінополістиролу, а й заводського виробництва. Утеплювач кріпиться на стіну суцільною плитою, а не шматками. Відтак, немає «точок промерзання», які, як правило, бувають на стиках плит.

Загалом, сучасні заводські технології дають мені право, чесно дивлячись вам в очі, використовувати слово «ідеально». Наш будинок – це ідеально рівні і міцні стіни, вмонтовані вікна, геометричний декор, до слова, висота стелі буде досягати 2,9 метра.



– І що – справді буде висота стелі 2,9?

– Так. Це передбачено технологією будівництва. Тому навіть якби й хотіли, то менше не вийде зробити (сміється). Але ми й не хочемо. Висока стеля – це не лише функціонально, це ще й комфортно і зручно. В таких квартирах легко дихається. Так будували добротні будинки наші предки. Так будують у Європі. І так будуємо ми.

– Хто автор такої ідеї?

– Це – наші партнери «Royal House». Вони проводили навчання наших будівельників. Здійснювали шеф-монтаж, тобто, на старті вели будівельні роботи. Зараз контролюють процес будівництва, приїздять і перевіряють.

А досвід вони мають – повірте. Працюють з 2004 року, і саме завдяки їм такий формат нерухомості став доступний українцям. Мають власне унікальне виробництво – сучасний багатофункціональний завод. Стінові модулі «Royal House» уже експортуються в Європу.

У Києві всі знають їхній «Британський квартал» - красиві затишні будинки, на фоні яких приїздять фотографуватися весільні пари, знімають рекламні ролики та музичні кліпи.

На заводі цієї компанії виготовляють стінові модулі і нашого будинку. В Києві збудовано вже понад 12 будинків такого типу. Під наш будинок був розроблений індивідуальний проект, прораховані всі необхідні параметри, розроблені вузли, будівельні специфікації . Всі стінові модулі та ряд комплектуючих, конструктивні елементи нашого будинку доставляються в порядку черги, безпосередньо з заводу в Києві.

– Що означає в порядку черги?

– Кожен будинок, який зараз будується в Києві компанією «Royal House», в тому числі і наш, у Луцьку, отримує комплектуючі з власного заводу «Royal House». Кожен проект є індивідуальним, виготовляється за відповідними розмірами з унікально розробленими комплектуючими, стіновими модулями, архітектурними елементами. Відповідно, виготовлення комплектуючих відбувається згідно черги будівництва (в Києві їх шість ). У цьому процесі зараз і ми.



Але поряд із чергою з виробництва, їх ще потрібно доставити до місця будівництва, якщо по Києву це складає невеликий проміжок часу, то до Луцька термін доставки в рази більший. Один автомобіль може доставити 3 - 4 стінових модулі, а для проведення монтажу одного поверху їх необхідно близько 54.



– Але це ж довго по часу ?

– Все в нашому житті відносно:). Можливо і довше, ніж нам би хотілося, але кінцевий результат змушує нас йти на такі зважені рішення… А врешті ми отримаємо реалізований проект з комфортними енергозберігаючими та економними квартирами, гарним та особливим фасадом в стилі англійської архітектури. Також, це отриманий досвід в технології будівництва будинків такого класу.



Єдине, що ми не перенесли в наш проект - це ціну квадратного метра:). Вартість на квартири в будинках такого класу в Києві, в середньому на 60% дорожча, станом на сьогодні. Але, хочу зазначити, що з 1-го жовтня цього року ми також будемо переглядати ціни за квадратний метр у бік збільшення.

Друзям та знайомим всім раджу – беріть, поки не пізно. І люди беруть, бо ми відповідаємо за якість.

Хочу звернутися до наших існуючих клієнтів та потенційних клієнтів! Ми запустили на Facebook хронологію «живого» будівництва, робимо пости безпосередньо з будівельного майданчика майже кожного дня, щоб всі мали змогу слідкувати за процесом будівництва в реальному часі. Всіх запрошую відвідати нашу сторінку у фейсбук .

Житловий комплекс «Британія Hall»:

Адреса: Луцьк, вул. Єршова, 9а
Відділ продажу: Луцьк, вул. Кравчука 11,а. Тел.: (095) 067 70 77, (098) 067 70 77


Декларація ВЛ 083161101142 від 19.04.16 року
Ліцензія АЕ 639199 видана Державною архітектурно-будівельною інспекцією України 27.01.2015 року, дійсна до 16.02.2020 року.
ТЕГИ: БУДІВНИЦТВО, ЖИТЛО, ЛУЦЬК, БРИТАНІЯ ХОЛ, СТАТ

Краєвид
Краєвид
Краєвид
Краєвид


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні