В Білорусі протестували проти навчань Захід-2017

3
-2
В Білорусі протестували проти навчань Захід-2017
У Мінську пройшла акція протесту проти російсько-білоруських військових навчань Захід-2017. Про це повідомляє Кореспондент.НЕТ із посиланням на Белорусский партизан.

Захід ініціював лідер Білоруського національного конгресу Микола Статкевич, приурочивши його до Дня білоруської військової слави.

Учасники акції зібралися на Жовтневій площі і колоною через площу Перемоги пройшли до площі Якуба Колоса.

Видання не вказує кількість учасників, але пише, що "до площі Якуба Коласа дійшло людей сто".

Після закінчення акції була складена резолюція, згідно з якою учасники протестують проти втягування Білорусі "у військове протистояння Росії проти України і блоку НАТО".

"Ми підтримуємо положення Конституції про "прагнення Білорусі до нейтралітету" і не хочемо присутності чужих військ на нашій землі. Ми розцінюємо військові навчання Захід-2017 як загрозу суверенітету нашої країни", - йдеться в заяві.

Стало відомо, що наступна акція протесту в Мінську анонсована на 21 жовтня і, за задумом, це буде "марш розгніваних білорусів 2.0".

Уже після закінчення акції прямо на зупинці громадського транспорту біля філармонії була затримана активістка Ніна Багінська.

"Чотири бугая вискочили з мікроавтобуса і прихопили жінку із собою", - повідомили очевидці.


Як відомо, навчання Захід-2017 пройдуть з 14 до 20 вересня в Білорусі і на західних територіях Росії. Союзники США у Східній Європі і Україна побоюються, що ці навчання можуть виявитися "троянським конем", за допомогою якого Росія залишить там військову техніку.

У Німеччині заявили, що на навчаннях Захід-2017 кількість військових може перевищити 100 тисяч. Це в рази перевищує офіційно заявлену цифру в 12,7 тис. учасників.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нагадує повзучу окупацію.
Відповісти
Повзуча окупація НАТО країн Східної Європи де з 1991 року...
Відповісти
Опозиція - кілька десятків проплачених вашингтонським обкомом мудаків та тупих студентів (таких як в Києві на майдані повзали)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні