Лотерея може врятувати від раку, - вчені

1
-3
Лотерея може врятувати від раку, - вчені
Вчені довели, що гра у лотерею стимулює людей обережніше ставитися до власного здоров’я.

До таких висновків дійшли у Мічиганському університеті, передає УНН з посиланням на "Science Daily".

Вчені пояснили, що скринінг на виявлення раку товстої кишки рекомендується проводити щорічно людям старше 50 років.

Однак лише третина людей, яким показаний скринінг, проходять його до кінця.

Для того, щоб збільшити показники, вчені вирішили спробувати мотивувати людей фінансово. А саме: той, хто повністю проходив скринінг мав шанс виграти у лотерею близько 500 доларів.

Дослідження було проведено серед 1549 пацієнтів у медичному центрі Філадельфії. Його результати показали, що можливість виграти у лотерею, збільшила кількість людей, які пройшли скринінг до кінця, на 20%.

"Наше дослідження є ще одним прикладом того, як скромні фінансові стимули можуть пройти довгий шлях у поліпшенні галузі здоров'я та якості медичної допомоги. А інтеграція невеликого стимулювання у вигляді лотереї в звичайну допомогу - це інструмент із низькою вартістю, який довів, що береже життя, вчасно виявивши рак", - зазначив вчений Д. Кулгрен.

Як раніше повідомляв УНН, лотереї відіграють важливу роль зокрема в українському суспільстві. Завдяки лотерейним гравцям було зібрано кошти на будівництво спортивного комплексу – льодової арени "Льодограй" (м. Богуслав на Київщині). Оператор державних лотерей "М.С.Л." відкрив комплекс у 2014 році, а вже сьогодні його вихованці – звичайні діти та підлітки – стали переможцями багатьох міжнародних змагань.
Льодова арена також стала одним з головних майданчиків країни для тренувань професійних команд з хокею та фігурного катання.

Крім того, "М.С.Л." був офіційно визнаний платником військового збору №1 в країні. Значні кошти на фінансування української армії було зібрано також завдяки гравцям у лотерею.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а стрільба з лука вилікує простатит...
Ті "вчені" не тим займаються,дурнішого нічого не читав
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні