Луцьк – у ТОПі міст із найбруднішим повітрям

4
0
Луцьк – у ТОПі міст із найбруднішим повітрям
Луцьк увійшов у список міст України з найбільш забрудненим повітрям.

Про це йдеться на сайті «Слово і діло».

Антилідерами списку стали три великих міста, два з яких є обласними центрами й налічують понад мільйон жителів.

Найгірше повітря України можна вдихнути на повні груди в Дніпрі – тут рівень формальдегіду перевищує допустиму концентрацію в 4,3 раза, а діоксиду азоту – майже втричі, причому в повітрі Дніпра також повно пилу – його концентрація в 2,4 раза вища за допустиму.

Почесне друге місце за брудним повітрям посідає Кам'янське (колишній Дніпродзержинськ), де шкідливі речовини відрізняються не стільки дуже високими концентраціями, скільки своїм асортиментом і небезпекою речовин. Так, у Кам'янському легкий вітерець приносить одночасно формальдегід, фенол, аміак, чадний газ і пил. Причому за формальдегідом показник вищий за допустимий у 2,7 раза, а за фенолом – удвічі, й лише чадний газ коливається на гранично допустимому рівні.

Багатим списком шкідливих сполук радує й Одеса, в повітрі якої, крім звичного формальдегіду (в 3,7 раза вище за допустимий рівень) можна насолодитися також ароматом сажі, фенолу та фтороводню (який при взаємодії з водою утворює плавикову кислоту, що роз'їдає скло).

Луцьк посів дев’яту сходинку списку. Вміст діоксину азоту у повітрі тут у 2,5 рази перевищує допустиму норму, а фенолу – у 1,7 раза.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Питання вирішується одним розчерком пера. Нафіг "еталони" - раз, дизельне лайно - не нижче "євро-4", але ж укріпська міськрада настільки тупа і сциклива, що вважаючи своїм лідером анаболічного прищавого пісюк@, не здатна прийняти рішення на благо міста
Відповісти
Аби проблема була б в Еталонах,буває по дорозі такий лах суне що вулицю за димом не видно...і ніслго,бо він радянсьеого виробництва
Відповісти
Наша влада така безпорадна що взагалі не має жодного врливу на підприємства міста анафіг нам така влада!
Відповісти
Живемо по новому. Тільки разом..якто кажуть:)))) А пам"ятається , ще недавно, Луцьк було визнано найкомфортнішим для життя містом . Жаль.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні