У луцьких маршрутках замість оповіщення зупинок звучить шансон

3
1
У луцьких маршрутках замість оповіщення зупинок звучить шансон
На луцьких маршутках і тролейбусах зникає зовнішнє та внутрішнє оповіщення, необхідне для людей з вадами зору.

Про це заявив керівник громадської організації “Генерація успішної дії” Віталій Ткачук.

«Наприклад, якшо раніше на 43 тролейбусах було встановлено прилади зовнішнього оповіщення, яке Генерація успішної дії закупила за кошти місцевого бюджету в межах конкурсу місцевих ініціатив 2015 року, то зараз ці пристрої або мовчать, або їх немає», - написав Ткачук у Фейсбуці.

Окрім того, він наголосив, що автобуси на маршрутах № 25, 29, 31 зовсім не мають озвучки, хоча раніше її мали.

“Не приємно, що тепер замість назв зупинок чутно лише шансон на всю «котушку”, - зазначив Віталій Ткачук.

Окрім того, Ткачук повідомив, що під час його зустрічі з радником луцького міського голови Ігорем Поліщуком той пообіцяв, що проблеми будуть вирішені.

«Ігор Поліщук мене запевнив, що невдовзі Луцька міська рада дослухається до нашого волання і крику душі про зовнішнє і внутрішнє оповіщення в маршрутках і тролейбусах», - заявив Віталій Ткачук.

Довідково:

Відповідно до статті 4 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» діяльність держави щодо інвалідів виявляється у створенні правових, економічних, політичних, соціальних, психологічних та інших умов для забезпечення їхніх прав і можливостей нарівні з іншими громадянами для участі в суспільному житті та полягає, зокрема, у виявленні, усуненні перепон і бар'єрів, що перешкоджають забезпеченню прав і задоволенню потреб, у тому числі стосовно доступу до об'єктів громадського та цивільного призначення, благоустрою, транспортної інфраструктури та дорожнього сервісу.

Відповідно до статті 28 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» транспорт загального користування (залізничний, морський, річковий, автомобільний, авіаційний, а також міський електротранспорт, у тому числі метрополітен) з метою врахування обмежених можливостей інвалідів забезпечується зовнішніми звуковими інформаторами номера і кінцевих зупинок маршруту, текстовими та звуковими системами у салоні для обов'язкового оголошення зупинок.

Відповідно до статті 40 Закону України «Про автомобільний транспорт» водій автобуса зобов'язаний, зокрема, оголошувати назви зупинок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От виблядки. Коли вже вони його наслухаються????
Відповісти
Воно не зникає а ломається,а наші доморощені кулібіни не млжуть відремонтувати
Відповісти
А справа не лише в тому, шо ломається, іноді це обладнання є справним його або відключають, або взагалі воно безслідно зникає(((((((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні