Якими були відомі волиняни в шкільні роки (ч.1)

1
-3
Якими були відомі волиняни в шкільні роки (ч.1)
Де прогулював уроки народний депутат України Ігор Гузь, перше кохання відомої радіо- та фест-ведучої Вікторії Жуковської та інші подробиці з шкільного життя відомих волинян.

Журналісти підготували підбірку віпів-школяриків та розпитали про те, яким вони запам'ятали своє шкільне життя, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Тетяна Єремеєва - головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського



«Нам тоді здавалося,що піца набагато смачніша саме під час уроків"



"Враховуючи пильний контроль "класної мами" Валентини Веніамінівни Зимовіної, прогуляти уроки в школі виглядало не надто реалістичною ідеєю. В цей день завжди слідував дзвінок батькам або червоний "запис-вітання" у моєму щоденнику. Коли ж випадала така можливість - улюбленим місцем була перша піцерія в Луцьку, що на колишній вулиці Радянській. Нам тоді з шкільними коліжанками здавалось, що піца набагато смачніша саме під час уроків".

Від сантрійки до головного лікаря



"Моя перша вчителька - Раїса Іванівна Ковальчук, вміла розгледіти здібності ще на старті. На мене часто покладали обов'язки сантрійки класу. А це контроль за дотриманням режиму провітрювання класної кімнати, чистотою рук однокласників перед їжею. Усе це вдавалось мені досить легко. Тому, в моєму випадку, можна вважати,що шлях до головного лікаря розпочався із сантрійки класу.

Вікторія Жуковська - відома радіо- та фест-ведуча



«Не жерти і більше фізухи»

"Першу двійку отримала за фізкультуру. Мене б теперішню на хвилину повернути в минуле, я б собі дала кілька гарних порад щодо "не жерти і більше фізухи". В старших класах обожнювала біологію. Вона у понеділок першим уроком була. Всі в неділю гуляли, а я про генетику читала.

Одвічна староста-хуліганисько і Маріо

"Ой, в старших класах прогулювали уроки, вар'яти малі. Але того багато собі не дозволяла, бо я ж одвічна староста була. Староста-Хуліганисько, радше. І за весь клас вигрібала. Сиділи по квартирах однокласників і на приставці Маріо грали. Отакі прогулювання.

Санта-Барбара і пропащі дівчата: закоханість у старшокласника

"Один старшокласник був страшенно схожий на Круза Кастильо з Санта-Барбари. Ой, лили за ним сльози. А потім по ТБ стали показувати Беверлі-Гіллз, 90210. І з'явився в школі вилитий Ділон. Все, "пропало" половина класу дівчат".

Ван Гоги, Пікасо і хата тепла: «першу вчительку дотепер пам'ятаю»



"Першу вчительку дотепер пам'ятаю. Вона ніколи на нас не кричала. Ми як Курчатка біля Квочки були. Вона на останній дзвінок передала нам ті наші перші малюнки. Мати рідна, хата тепла, половина класу Пікассо, інші - Ван Гог, не менше.

Ігор Гузь – народний депутат України



«Відмінником не був, але все одно старався»

"Я вчився у школі добре. Відмінником не був, але все одно старався. Був «хорошистом». Що за учень, що не приносив додому двійку? Хоча, коли саме отримав свою першу двійку, не пам’ятаю, не врізалося це у мою пам'ять (сміється – від авт.)".



Любив завжди літературу та історію. Я ними захоплювався і захоплююся до сьогодні. У мене багато книг і художніх, і історичних, і інших. Власне, через це вступив на історичний факультет за спеціальністю «Політологія». Уроки прогулював не часто, але, звичайно, бувало. Школа №19 у Луцьку, в якій я вчився, знаходиться поблизу річки Сапалаївка. Тому часом у парку, а часом і там прогулював".

«Вона була такою...»

Дуже добре пам’ятаю свою учительку початкових класів – Орисю Леонідівну Федорчук. Вона була такою, дуже доброю наставницею, яка в такому юному віці давала, якщо можна так сказати, шлях для дитини світогляд якої ще тільки формувався. Хоч нас у класі було багато дітей, але згадується, як учителька якось по-особливому знаходила підхід до кожного.

Подобалися «виховні години», на яких нам давали розуміння понять доброта та ввічливість, і навчали розумітися між собою. Загалом, перша вчителька навчила вірити в себе і допомагати друзям та рідним. Дякую Орисі Леонідівні за гарні спогади та міцні знання.



Анна Тріль - модель, власниця модельного агентства «Grace Model House» та організатор першого у місті «Lutsk Fashion Weekend»



Щоденник без двійок або вивчити під час уроку

"Не пам'ятаю чи отримувала двійки, однак одного разу не вивчила вірш з літератури, і щоб двійку не отримати, під час уроку вивчила його та здала на відмінно! Улюбленим уроком була іноземна мова та література".

«Вона більше запам'яталася моїй мамі»

"Перша вчителька, певно, більше запам 'яталась моїй мамі, а от мені - вчителі старшої школи. Бо у свідомому віці краще розумієш людей, і пам'ятаєш більше. Класний керівник викладала у нас англійську мову. Її уроки завжди були жвавими та цікавими. Нас вчили спілкуватись та думати іноземною. Це стало мені у нагоді. Ми і далі підтримуємо зв'язок із нею.



Андрій Розумовський - бізнесмен, колишній депутат Луцької міської ради, директор будівельної компанії "Інвестор"



Вчителька із почуттям гумору і стосунки, тривалістю в три роки

"Дуже добре знав математику і навіть був призером міських олімпіад. Класна керівничка старших класів Тетяна Федорівна була вчителем математики, до слова, ми спілкуємось й до сьогодні. Вона мала чудове почуття гумору, і була дуже сильною в математиці. Серед її учнів були переможці республіканських олімпіад. Почав прогулювати нудні уроки лише у старших класах. Зачасту відсиджувався у комп'ютерному клубі. Шкільне кохання було, у старших класах навіть прозустрічалися з дівчиною два чи три роки".



Вікторія Поліщук – режисер суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE"



Хорошистка Поліщук і перша двійка у старших класах

"Зі школою у мене пов`язано безліч приємних моментів. Звісно, усі вчителі мали свій вплив на наше особисте формування та наповнення багажу знань. Але чомусь найбільше запам’яталась перша вчителька – Тетяна Петрівна Нищик, адже вона була дуже доброю, чуйною і справедливою. А ще, вигадувала різні мотиваційні схеми для того, щоб зацікавити нас вчитися ще старанніше.

У школі я була хорошисткою, а до п’ятого класу навіть відмінницею. Чесно кажучи, навіть не пригадаю, чи була у щоденнику двійка. Та точно була, але уже десь в старших класах, тому уже було не так страшно зізнаватися батькам".



Додаткові бонуси, які рятували прогули

"Мабуть, немає учня, який хоча б раз не прогуляв урок, а у нас до цього був комплексний підхід. Іноді ми втікали цілим класом, але ж знаходились зразкові учні, які повертались на заняття, щоб мати додаткові бонуси від вчителя. Але на такі підстави, зі сторони однокласників, теж були свої методи впливу. А ще я займалась творчістю та брала участь у художній самодіяльності, тому ця активність добряче рятувала мої «прогули».



Вічний припнцип: як врятувати однокласника від двійки

"Не знаю чи зараз такий принцип теж практикують, хоча я думаю, що він вічний, але в нашому класі хорошистів садили за парту з двієчниками. Тобто, зазвичай, я мала виконати своє завдання, і за покликом серця врятувати сусіда від чергової двійки".



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і кому це інтєрєсно...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні