В холодну пору року - більше інфарктів, - вчені

0
-8
В холодну пору року - більше інфарктів, - вчені
Фахівці з Лундського університету в Швеції виявили зв'язок між зниженням температури повітря і збільшенням серцевих нападів.

Протягом 16 років дослідники спостерігали за здоров'ям більше 280 тис. людей, - пише Газета.УА.

Дані експерименту представлені на конгресі Європейського товариства кардіологів працівниками Лундського університету. Вчені проаналізували погодні умови, грунтуючись на інформації декількох сотень метеорологічних станцій.

"Наші результати постійно демонстрували вищий рівень серцевих нападів при температурах нижче нуля. Пік захворюваності припадав на зиму, зниження тривожних показників відбувалося в теплу пору року, - розповів доктор Моман Мохаммад з Лундського університету.

Згідно з даними дослідників, при температурі нижче нуля було діагностовано в чотири рази більше інфарктів, ніж при температурі більше 10 ° C. Такий взаємозв'язок спостерігається у всіх шести районах Швеції, на які поділила країну шведська система охорони здоров'я. Крім низької температури, на ризик інфарктів може впливати сильний вітер і підвищена вологість повітря.

Спираючись на отримані результати кардіологи застерігають пацієнтів, що страждають від серцевих захворювань від прогулянок в холодну пору року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні