«Це чорна дата підлого й підступного розстрілу військових», - волиняни згадують Іловайську трагедію

3
9
«Це чорна дата підлого й підступного розстрілу військових», - волиняни згадують Іловайську трагедію
Сьогодні, 29-го серпня, відзначають треті роковини Іловайської трагедії.

Про це йдеться на сторінці 14 окремої механізованої бригади у "Фейсбуці".

"Три роки болю...

29 серпня минають треті роковини іловайської трагедії. Три року тому назва Іловайськ, яка до цього більшості українців ні про що не говорила, стала синонімом смерті, горя й болю, який не вщухає і не вщухне, напевно, ніколи!

29 серпня 2014 року, чорна дата підлого й підступного розстрілу українських військових при виході з іловайського котла, яка особливо зачепила Волинь, в українську історію ввійшла - як одна з найбільших трагедій війни на Донбасі…

Багато українських захисників не вийшли з проклятого Іловайська, назавжди залишившись у тому пекельному серпні... Багатьох поховали у безіменних могилах… Сотні отримали поранення, сотні пережили полон… Й лишилися тільки пам'ять і біль! За тими й про тих, хто в Іловайську віддав життя за те, аби ми жили і довершили нашу спільну справу!

У наших пам’яті та серцях навічно: тимчасово виконуючий обов’язки командира 51 омбр полковник Півоваренко Павло Васильович, майор Шепелюк Олексій Борисович, капітан Шилік Анатолій Вікторович, старший лейтенант Михальчук Віктор Олексійович, старший прапорщик Смірнов Сергій Геннадійович, солдат Оніщук Юрій Віталійович, солдат Потапчук Станіслав Володимирович, старший лейтенант Беца Ігор Миколайович, лейтенант Лобжин Олександр Володимирович, солдат Павляшик Микола Анатолійович, солдат Момотюк Дмитро Володимирович, солдат Мостика Андрій В’ячеславович, молодший сержант Брик Дмитро Юрійович, солдат Бугайчук Сергій Анатолійович, лейтенант Ільяшенко Роман Ігорович, сержант Ярмолюк Олександр Петрович, старший лейтенант Коцюк Руслан Володимирович, старший солдат Тарасюк Олексій Васильович, солдат Лучук Роман Олександрович, солдат Деркач Олександр Петрович, солдат Бірюков Роман Ростиславович, молодший сержант Дзингель Денис Андрійович, солдат Данилевич Роман Миколайович, солдат Голяновський Руслан Вікторович, молодший сержант Василюк Олександр Анатолійович, старший солдат Войчук Олександр Анатолійович, солдат Засєкін Вадим Олександрович, рядовий Зелінський Василь Аркадійович, молодший сержант Іонов В’ячеслав Анатолійович, солдат Курука Сергій Іванович, старший солдат Посполітак Андрій Васильович, солдат Тарасюк Богдан Володимирович, старший солдат Головчак Сергій Володимирович, солдат Кушнір Ігор Миколайович, солдат Малиш Віталій Васильович, старший солдат Крепець Леонід Петрович, солдат Янчук Валерій Леонтійович, старший солдат Ващишин Олег Анатолійович, сержант Саксін Андрій Михайлович, молодший сержант Дем’яник Сергій Валерійович, солдат Білець Петро Васильович, солдат Гуменюк Микола Олександрович.

Минуло три роки, буде п’ять і п’ятнадцять... А рана, завдана Іловайськом тим, кому пощастило вийти звідти живим, і досі ще свіжа! Вона спалює спогадами про бойових побратимів, які назавжди залишились серед серпневих соняхів і айстр Іловайська...

Вона спопеляє ненавистю і прагненням праведної помсти, яку вже три роки, воюючи, вершимо – заради святої пам’яті тих, хто був другом, заради майбутнього України та власних дітей, і того, чого в серпні 2014 так хотіли ті, хто з нього не вийшов, - заради перемоги над сепаратистсько-російськими недобитками!" - йдеться в дописі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то це вже аж три роки пройшло... ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ!!!
Відповісти
А нас за що?
Відповісти
просто нехватає слів за що полягли Брати 26 років Україна самостійна а точніше розграбляна олігархами для яких до цих пір існуе гасло \кому війна а кому мати рідна\ баагато пенсіонерів хліба нема за що купити той .що краде статків не може своїх порахуватиС Дасть БОГ ПРийде правда Слава УКРАЇНІ смерть ворогам
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні