В Україні зафіксували спалах небезпечного вірусу: захворіли більше 70 дітей

2
-2
В Україні зафіксували спалах небезпечного вірусу: захворіли більше 70 дітей
В Україні зафіксували спалах вірусу Коксакі, привезеного з Туреччини.

У Чорткові Тернопільської області 73 дитини захворіли на ентеровірусну інфекцію. Усі хворі – діти віком від 2 до 10 років. Захворювання епідеміологи називають некерованим, ліків від нього немає, - пише Газета.ua.

Спалах ентеровірусної інфекції у Чорткові зафіксували на початку серпня серед 10 дітей. Дев'ять з них відвідують дитячі виховні заклади міста. Перебіг захворювання легкого ступеня важкості.

Симптомами є підвищення температури тіла, почервоніння горла, висип на долонях та ступнях.

Як повідомив Чортківський центр первинної медико-санітарної допомоги, рід ентеровірусів включає віруси Коксакі А і В, ЕСНО, вірус гепатиту А, вірус поліомієліту.

Лабораторні дослідження показали, що в місті циркулюють віруси Коксакі.

Нагадаємо, у Луцьку 8-місячний хлопчик перехворів на вірус Коксакі, спалах якого спостерігається в Туреччині.

Довідково:

Перші ознаки вірусу Коксакі нагадують застуду або грип: погіршення загального самопочуття, ломота в м'язах і різке підвищення температури до 39-40 градусів.

Далі на тілі з'являються маленькі бульбашки з рідиною. Найчастіше їх можна помітити в роті, на долонях і ступнях ніг. Також ці бульбашки можуть з'являтися на передпліччя. Вони не сверблять, але викликають больові відчуття.

Також Коксакі впливає на шлунково-кишковий тракт - у людини починається сильна діарея (до 5-10 разів на день) і блювота.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про який спалах мова???Цей вірус давно в Луцьку. Багато дітей гии уже перехворіли. Мій меньший синочок перехворів 3 тижні назад.Дрів синочок 2 тижні назад.
Відповісти
в моєї доці теж таке було три дні тому,t40і на третій день висипало,але ні рвоти ні діареї не було ,t не збивалась ніяким жаропонижаючим.....Лікар сказав ,щоб не панікувала,бо це такий вірус і лікування не має.... Горло жахливе було
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні