«Якби швидка приїхала швидше, мій чоловік жив би!" - волинянка подає в прокуратуру на лікарів

11
3
«Якби швидка приїхала швидше, мій чоловік жив би!" - волинянка подає в прокуратуру на лікарів
На Волині дружина звинувачує швидку у невчасному реагуванні та смерті чоловіка.

18 серпня на прес-конференцію керівництва Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини ввірвалися чотири жіночки із вимогою терміново поговорити із головним лікарем.

Ініціатором цього стала дружина померлого мешканця Колок, Людмила Матушевська,яка заявила керівництву ВОЦЕМД, що у смерті її чоловіка винна швидката пообіцяла звернутися в прокуратуру.

За словами жінки, на депутатський запит щодо неоперативного реагування швидкої надійшла відповідь від головного лікаря КЗ « ВОЦЕМДМК» Олега Куца, у якій той повідомив, що машина прибула через 24 хвилини після дзвінка до диспетчерської служби швидкої.

Проте, дружина стверджує, що насправді машина їхала на допомогу аж 50 хвилин: «Якби вона отак приїхала, мій чоловік жив би! У нього було тяжке неврологічне захворювання, може він би помер і при тій самій бригаді. Ми не хотіли до вас звертатися, проте зараз такі випадки почалися у Колках масово», - розповідає потерпіла.

Також Людмила Матушевська зазначає, що у листі вказано, що померлого ніхто не доглядав, не лікував, а дружини не було вдома.

«Він помер в мене на руках! В мене 15 свідіків! Ми з сусідкою, вона медичний працівник, зробили всі можливі маніпуляції, щоб його врятувати».

Жінка ображена на таку відповідь від головного лікаря Головний лікар КЗ « ВОЦЕМДМК» Олега Куца, називає її брехнею та обіцяє не залишити цю справу без уваги та звернутися в прокуратуру.

Олег Куц, своєю чергою, обіцяє провести службове розслідування з цього приводу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а нічого дивного. Ось така в нас медицина. родичам загиблого співчуваю.
Відповісти
Це не нещасний випадок, а хронічне важке захворювання. Швидка тут невинні.
Відповісти
То може швидкі взагалі нехай не їздять,бо хронічне? ТОГО КУЦА І ЙОГО ТАМ ВСІХ...давно пора гнати!Циркач хє...ов!Там жах і всі свої!
Відповісти
Виходить, якщо людина хворiе на хронiчну недугу i пiд час приступу в неi виникае задуха, внаслiдок чого виникае зупинка дихання, то такого хаорого спасати не потрiбно, бо вiн хионiчно хворий ? А приступ стеноксрдii, це не наслiдок хр. хвороби? Шановний лучанин, краше прикусiть язик бо земля круглая, i невiдомо,що чекаемо вас
Відповісти
Нажаль реальність така, що люди помирають щодня від важких невиліковних недугів і винуватити тут швидку безглуздо. Провести службове розслідування звичайно потрібно, але винуватити не треба. У них робота така і щодня люди на викликах помирають, вони роблять свою роботу, але на все воля Божа.
Відповісти
Куцу О.С. треба просто добровільно піти у відставку.
Відповісти
Не пишіть дурниць - живу на Словацького і чую, як диспетчер "швидкої " оголошує виклик бригади. Між оголошенням і виїздом машини проходить від хвилини ло півтори часу. Не знаю, як в Колках, а в Луцьку з виїздом екіпажу все чітко
Відповісти
Ось в чому заключаються їх реформи,щоб до максимуму зменшити населення України, різними способами, через так зване АТО, медичну реформу, пенсійну реформу і інші діяння спрямовані проти самих же людей, третій майдан не за горами, горіти в пеклі шоколадному зайцю і його компанії!!!
Відповісти
Діма, ти занадто глибоко копнув. Насправді ніякого заговору нема.
Є тільки печальна ситуація з котрої треба робити висновки
Відповісти
Питання в тому, що Куцу треба дати в Колки ще одну бригаду фельдшерів. За останні пів року ми через несвоєчасно отриману мед допомогу маємо три смерті тільки в Колках, не рахуючи віарію біля Сузір'я.(Теж потерпілий помер, але вже у лікарні). А навколо Колок 28 сіл, де проживає майже 22000 населення. І вони чекають "швидку" з Колок, бо сюди ближче ніж до Маневич. Але чомусь Куц це до уваги брати не хоче. Чим керується, шо його рідня тут не живе?
Відповісти
Від пункту швидкої до помешкання Матушевських відстань менше кілометра. Тобто на підготовку і подолання відстані могло затратитись не більше 3-4 хвилин.
І скажіть мені, шановні коментатори, чи є серед мед працівників такі безсердечні люди, котрі могли нехтувати такою важкою ситуацією 50 хвилин? Зважаючи на розміри селища і те, що всі знають один одного, мало того більшість родичі між собою.
Відповідь одна, або бригада мала певні труднощі, або був попередній виклик (з котрого повертались), або факти зі статті мають велику розбіжність з реальністю.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні