--> На Волині шкідники масово «вбивають» ліси | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині шкідники масово «вбивають» ліси

1
-7
На Волині шкідники масово «вбивають» ліси
У Волинській області масово вимириють сосни через шкідників.

Через масове заселення короїдів дерево в природних умовах втрачає здатність до опору і гине упродовж 3-5 тижнів, - повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Пошкодженні площі ставляться на облік, на їх основі в подальшому розробляються заходи із покращення санітарного стану лісу. У зв’язку з прийняттям Санітарних правил у лісах України в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року №756, проведення санітарних заходів ускладнено.

Сам же процес від відведення ділянки до отримання дозволу на рубку затягується. Унаслідок цього втрачається якість, шкідник перелітає і займає нові території.

Якщо станом на 1 травня 2016 року площ у волинських лісах уражені короїдом були 1305 га, то на 1 серпня 2017 року, незважаючи на проведенні заходи боротьби, вона збільшилась до 7319 га.

Наразі ж ініціюється внесення змін до згаданого нормативного документа.

При цьому всихання сосни є не тільки проблемою Волині. Аналогічна ситуація спостерігається в сусідніх Рівненській та Житомирській областях, а також Республіці Білорусь та Польщі. янок буде створено нові лісові культури.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А лісівники куди дивляться??
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні