Не собі, а для АТО: Куди Ігор Ярмольський подів благодійні гроші маяківців?

6
5
Не собі, а для АТО: Куди Ігор Ярмольський подів благодійні гроші маяківців?
Гучна справа благодійних внесків сільського голови Маяків, а нині – голови Луцької райдержадміністрації Ігоря Ярмольського вже майже рік розглядається у суді і відкриває все нові факти.

Приводом до появи кримінальної справи стали благодійні внески, які жителі сіл сплачували за отримання земельних ділянок, але до каси сільради ці кошти так і не надійшли. За цими фактами поліція відкрила кримінальне провадження і справа потрапила до Луцького міськрайонного суду.

Підозрюваною у справі стала касир Маяківської сільради Оксана Шумерук, а тодішній голова Ігор Ярмольський виступає свідком.

«СВІЖА» СТАРА КВИТАНЦІЯ

На одному із судових засідань Ігор Ярмольський засвідчив, що особисто розпорядився віддати благодійні кошти на купівлю авто для батальйону «Придніпров’я».

На підтвердження надали касовий ордер. Документ вказує, що касир Оксана Шумерук передала 120 тис грн заступнику керівника штабу 29 грудня 2014 року.

Квитанція про передачу коштів
Квитанція про передачу коштів

У судовому засіданні касир сказала, що передала ці гроші у своєму службовому кабінеті невідомому чоловіку, представнику невідомого на той час формування. Чоловік кошти прийняв і видав касиру квитанцію до прибуткового ордеру. Касир також вказала, що зробила це за усною вказівкою голови Ігоря Ярмольського, яку він нібито зробив по телефону.

Керівник та заступник керівника батальйону «Придніпров’я» пояснили в суді, що кошти в сумі 120 тис грн вони отримали за сприяння Ярмольського для придбання транспортного засобу «Фольксваген Т4», який згодом відправили в зону АТО. При цьому представники формування не змогли вказати продавця автомобіля, показати реєстраційні документи, контакти продавця та обставини купівлі, посилаючись на довгий час, що минув після цього.

Дивним виглядає той факт, що на стадії досудового розслідування підозрювана Оксана Шумерук не повідомила про наявність вказаної квитанції та про сам факт передачі грошей батальйону. А вже у судовому засіданні виявилось, що ця квитанція «випадково» знайшлася поміж інших документів.

«Квитанцію привезли на судове засідання представники батальйону. Це був оригінал документу і він був «свіжовиписаний», по ній видно, що вона була свіжа. Я ж бачила ті квитанції, які люди приносили, – вони були жовті, пом’яті. А це була чиста, гарна виписана квитанція», – розповідає голова Княгининівської громади Олена Твердохліб, яка представляє у суді потерпілу сторону – тобто, громаду села.

Як не дивно, але суд дозволив забрати цей документ представникам батальйону. Зокрема, заступник керівника батальйону Віталій Дорохін пояснював на засіданні, що за цим документом потрібно прозвітуватись наприкінці року. Чому суд не вилучив документ як доказ та не призначив його експертизу – невідомо.

СВІДОК ЧИ БІЗНЕС-ПАРТНЕР?

Заступник керівника батальйону Віталій Дорохін, який виступав на судовому засіданні, є відомим адвокатом у Дніпропетровській області. Про це є багато інформації в інтернет-мережі.

Віталій Дорохін – адвокат із Дніпропетровська
Віталій Дорохін – адвокат із Дніпропетровська

У судовому засіданні він розповідав, що приїхав купувати автомобіль саме у Луцьк і саме 29 грудня 2014 року. Тоді ж і згадав про давнє знайомство із головою Маяківської сільради Ігорем Ярмольським та сконтактував із ним. Коли ж голова довідався про купівлю авто, то нібито подзвонив касиру та розпорядився видати гроші пану Дорохіну. За ці гроші, 120 тисяч гривень, він нібито і купив авто.

Такі передноворічні подарунки для відомого адвоката від сільського голови виглядають, м’яко кажучи, дивними. Як і той факт, що на кінець року у касі сільської ради просто так лежать сотні тисяч гривень, без жодних документів.

Сумнівності цій благодійній справі сільського голови додає й кілька інших фактів.

По-перше, у ЗМІ є інформація, що Віталій Дорохін працював у тій же юридичній компанії, в якій працює син Ігоря Ярмольського Андрій. У виданні «Деловая столица» та «Ліга.нет» Віталій Дорохін дає коментарі як адвокат компанії «Investment Service Ukraine – Інвестмент Сервіс Юкрейн».

Саме в цій компанії працює і син Ігоря Ярмольського Андрій.

Головний свідок у «справі Ярмольського» – адвокат з компанії Investment Service Ukraine
Головний свідок у «справі Ярмольського» – адвокат з компанії Investment Service Ukraine
У цій компанії працює Андрій Ярмольський – син фігуранта справи
У цій компанії працює Андрій Ярмольський – син фігуранта справи


По-друге, суду надали докази того, що нібито придбане за благодійні кошти маяківців авто «Фольксвагент Т4» вже було у цього батальйону ще до так званої купівлі 29 грудня 2014 року. Фото автівки оприлюднене на сторінці батальйону у соціальних мережах 19 грудня 2014 року.

По-третє, громадське формування «Придніпров’я» не має зареєстрованого жодного автомобіля.

Авто, на яке Ярмольський «дав гроші» 29 грудня, уже було в батальйону 19 грудня
Авто, на яке Ярмольський «дав гроші» 29 грудня, уже було в батальйону 19 грудня
У реєстрі МВС немає жодного авто, записаного на «Придністров’я»
У реєстрі МВС немає жодного авто, записаного на «Придністров’я»


ПРОПАЩА КВИТАНЦІЯ

На клопотання прокурора суддя Ярослав Артиш дозволив провести перевірку документації батальйону «Придніпров’я» і вилучити оригінали, зокрема, вказаного касового ордеру. Перевірку мали провести до 30 червня 2017 року і на чергове судове засідання слідчі органи надали документи перевірки. Як не дивно, але головного документу – квитанції до касового ордеру – не виявили.

Як з’ясувалося, касовий ордер… вкрали із автомобіля пана Дорохіна. Так він вказав у своєму поясненні.

Разом із тим – відмовився від подальших свідчень у цій справі, посилаючись на те, що все сказав уже раніше.

А за таку «благодійну діяльність» колишнього очільника сільська рада змушена заплатити 600 тис грн штрафу за не оприбутковані 120 тис грн., за які нібито купили авто для українських бійців.

Сільський голова «накосячив», а громаді – непомірний штраф
Сільський голова «накосячив», а громаді – непомірний штраф


Ярослава ЛИПНЮК (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так пані Твердохліб хворіє шизофренією і ще хтось іі слухає?
Відповісти
А як то вийшло, що винні голова і касир а головний бухгалтер і далі працює з порядочною твердохліб. Висновок який? ЇЇ цікавлять конкретні особи, певно вона нерівно дихає до того екс голови от і біситься
Відповісти
Пусть Ярмольский расскажет за сколько продал земли под застройку многоэтажки, и кто эту многоэтажку забрал на каких основаниях, И где деньги те что она брал за землю, и где деньги после незаконной продажи строительства
Відповісти
Як така людина може очолювати адміністрацію???????
Відповісти
Гуня набрав собі команду - одного судять за хабар, Ярмола за крок від нього. Але керує і далі безбожно краде
Відповісти
Ярмольский повинний довго сидіти,не в кабінеті ,а в сізо? За продаж зелі через підставних людей ,за крадіжку коштів під час ремонту клубу в Маяках та інших злочинах.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні