--> Екс-голова РДА й «аптечна» мафія: хто робитиме бізнес на сміттєзвалищі під Луцьком | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Екс-голова РДА й «аптечна» мафія: хто робитиме бізнес на сміттєзвалищі під Луцьком

0
-1
Екс-голова РДА й «аптечна» мафія: хто робитиме бізнес на сміттєзвалищі під Луцьком
Серед засновників фірми «КЛІАР ЕНЕРДЖІ», яка виграла конкурс на дегазацію Брищенського сміттєзвалища, є екс-голова Бориспільської РДА та люди, яких ЗМІ називають «аптечною» мафією.

Про це сказано в розслідуванні «Волинь24»: «Неоголошена війна за енергію луцького сміття».

Так, ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ» має чотирьох засновників: Андрія Гріненка (40 %), Петра Багрія (25 %), Михайла Кучірки (25 %) та Компанію з управління активами «ОВАМО КЕПІТАЛ» (10 %), власником якої є Анатолій Дубинський.


Андрій Гріненко з квітня 2013 до квітня 2014 року очолював Бориспільську райдержадміністрацію за призначенням Віктора Януковича.

З 2010 року нинішній керівник «КЛІАР ЕНЕРДЖІ» був депутатом Києво-Святошинської районної ради від партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Паралельно займав керівні посади в Києво-Святошинській, Макарівскій та Бориспільській райдержадміністраціях Київської області.

На позачергових виборах до Верховної Ради у жовтні 2014 році Гріненко балотувався під 110 номером у списку «Сильної України».

Інших співзасновників Петра Багрія та Михайла Кучірка знають як бізнес-дует, фармацевтичні компанії якого є постійними переможцями тендерів Міністерства охорони здоров’я при будь-яких президентах: від Кучми до Порошенка.

У ЗМІ Петра Багрія часто називають однією з головних фігур «аптечної» мафії України. А тендерні оборудки йому буцімто допомагали провернути впливові особи рівня міністрів України.

Михайло Кучірка 2010 року отримав звання «Заслужений працівник фармації України» від Віктора Ющенка. Також він був помічником у депутата від Партії регіонів Івана Вернидубова (2007-2012 роки).

Компанія з управління активами «ОВАМО КЕПІТАЛ» 27 травня 2016 року «позичила» фірмі «КЛІАР ЕНЕРДЖІ» 50 мільйонів гривень у формі кредитної лінії.

Очевидно, що саме завдяки цій позиці компанія з управління активами, власником якої є Анатолій Дубинський, отримала часту у фірмі розміром 10 %.

Сам Дубинський є бенефіціаром кількох компаній, які займаються фінансами («Бізнес капітал», «Бізнес ідея», «Гудлайф фінанс») й орендою нерухомості («Рент кепітал плюс»).

На фото: директор "Кліар Енерджі" й екс-голова Бориспільської РДА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні