Дев’ять місяців лікування і чотири операції: волинському АТОвцю виростили кістку

0
7
Дев’ять місяців лікування і чотири операції: волинському АТОвцю виростили кістку
Воїн АТО Сергій Михальчук, із села Годомичі Маневицького району Волині, уже понад два роки бореться за своє здоров’я.

Про це у Фейсбук написала волонтерка Наталія Попова.

Сергій Михальчук воював у складі 703 саперно-інженерного полку. У березні 2015 року, під час виконання бойового завдання він разом з побратимом підірвалися на розтяжці біля Кримського, що на Луганщині. Вибухом Сергію тяжко скалічило ногу і руку.

Першу допомогу надали у Кримському, потім доправили у Харківський військовий шпиталь, де на ногу встановили апарат Ілізарова. У травні 2015 року у Київському центральному клінічному шпиталі зламану кістку зафіксували пластиною. Сергій переніс на той час сім операцій на нозі, однак через рік після хірургічних втручань кістки так і не зрослись.

Боєць демобілізувався, отримав інвалідність першої групи.

«Жахливо, але внаслідок порушеного кровообігу, м’язи ноги зсохлися і вкоротилися, від чого нога та пальці не розгиналися у повному обсязі... Стегнова кістка вкоротилася на 4 см Родина Михальчуків разом з волонтерами стали шукати допомоги. Після багатьох консультацій боєць обрав для лікування приватну клініку «ILAYA», - зазначила Наталія Попова.

З листопада 2016 року Сергій Михальчук став учасником проекту «Біотех-реабілітація поранених» в столичній клініці, де лікувався довгих дев’ять місяців. Переніс ще чотири операції. За цей час медики, зокрема, виростили частину кістки. Лікування та операції зі знижкою у 40 % обійшлися у 491 121 грн.

За словами волонтерки, через два місяці запланували контроль виконаного знімками, ще декілька оглядів і обстежень в клініці. Якщо все буде гаразд – на бійця чекає довга реабілітація.

«Дружина Сергія Ольга абсолютно впевнена в перемозі, у тому, що чоловік пограє ще у футбол з синочком Іллєю, який з нетерпінням і м’ячем чекає вдома», - зауважила Наталія Попова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні