«Ми почуваємося некомфортно і не знаємо, чи вітають нас тут», - свідок побиття темношкірих студентів у Луцьку

5
-5
«Ми почуваємося некомфортно і не знаємо, чи вітають нас тут», - свідок побиття темношкірих студентів у Луцьку
Дівчина, свідок побиття темношкірих студентів у центрі Луцька Марта Шімулені розповідає, про напад та відчуття проявів дискримінації.

"На нас напали 3 серпня, коли ми гуляли в парку. Підійшов хлопець та почав штовхати одного з хлопців, який був зі мною. Там була велика група з чоловіків. Це жахливо, коли нападають на африканців чи людей із іншої країни. Так драматично бачити, коли люди нападають на нас з інструментами. Ми були дійсно налякані у цей момент", - розповіла Марта у сюжеті ток-шоу "Протилежний погляд".

Дівчина підкреслює, що у Луцьку багато випадків дискримінації. Вона пригадує, як у 2015 році часто "цькували" темношкірих.

"Я розумію, що тут Луцьк і тутешні люди не є однією сім'єю з темношкірими людьми. Бо коли йдеш вулицею, люди дивляться на тебе з питанням, чи ти з цієї планети, чи ти взагалі людина. Ви можете бачити це. Ми почуваємося некомфортно і не знаємо, чи взагалі вітають нас тут, чи ні", - говорить студентка.

Нагадаємо, надвечір 3 серпня, компанія молодиків напала на кількох студентів афроамериканської зовнішності. Поліція встановила одного з тих, хто причетний до нападу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Через декількох виродків не можна судити про всіх лучан. Лучани завжди були дуже толерантні до всіх націй та національностей. В Луцьку живуть нетільки українці, а багато євреїв, росіян, вірменів, азебарджанців,грузинів.чеченців, ромів.....
Відповісти
Хочеться знати ,чи у них в Африці,якщо з,явиться на вулиці біла людина,не кинеться все племя з коп,ями ловити здобич,а жінки вже розпалюють гриль...???
Відповісти
Якоюсь мірою темношкірі для Луцька це екзотика. Зважаючи на те, що вони не перший рік мешкають в Луцьку і "расових" конфліктів не було, не варто журналістам переводити цей хуліганський випадок в площину расизму.
Відповісти
А подивіться ситуацію у Францііі, Німеччині,Англіі з темношкірим, подивіться що робиться в Італіі. Звичайно, ситуація з побиттям не гідна нормальноі людини. Але маленька Польща не відкриває всім двері до свого дому. Це ще квіточки, а якщо з'являться квартали з неграми, що ви тоді починаєте писати
Відповісти
Вчора в Тернополі громадянин Конго, якого затримувала поліція за незаконне перебування в Україні, завдав ударів поліцейському, злпмав носа українцеві, діагностували забій мозку у поліцмена.
Що скаже африканка про це? Чи допомагає ця африканка поліції у ивявленні її співгромадян, які порушують закони України?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні