У селі на Волині освятили містичне джерело, де, за легендою, втопилася вдова

5
2
У селі на Волині освятили містичне джерело, де, за легендою, втопилася вдова
У селі Городище-Друге Луцького району освітили місцеве джерело, яке люди вважали здавна містичним.

Про це пише «Слава праці».

Джерело назване на честь Святої Анни.

Як дослідили місцеві ентузіасти-краєзнавці, за часів панування королівської Польщі у цій місцині жив пан Зволінський, який мав безліч різних забаганок. Одного разу захотілося йому подарувати своїй пані дику качку. Тому, хто її зловить і принесе, пан обіцяв грошей і землю.

Качку вдалося піймати Карпові Цинапі. Але пан розраховуватися не спішив. Згодом Карпо впав з кіньми у болото. А пан спокусився на його вдову. Але жінка не скорилася нелюбу і втопилася у болоті. А на тому місці стало бити джерело, яке називали вдовиним.

Дехто дотепер чує зойки біля джерела. В народі вірять, що то вдова тужить за життям.

Джерельна вода дотепер унікальна за смаковими якостями.

Ініціатива освятити водойму належить місцевим жителям. Підтримала їх Городищенський сільський голова Світлана Соколюк та фахівці Луцького міжрайонного водного господарства.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Супер!респект:-)
Відповісти
Жили собі дід та баба...
Відповісти
А якою мовою моляться? Такою як на Волині, - Сучасною українською мовою, чи більш подібною на на мову сусідів, вірніше на їх язик???
Відповісти
А де в Біблії написано що піп з кадилом може щось освятити,або мертвого відспівати? Він може тільки гроші з нерозумним прихожан здерти і з'їсти та випити за трьох оце їхній профіль!!!В діда мого на похороні як сів до столу то невстигали горілляку йому наливати,а потім сказав або давайте на таксі або везіть додому бо маршрутка це не його вид транспорту!!!Отож читайте краще слово Боже щоб вас оьокі шарлатани на гроші нерозводили о головне щоб як написано Івана 8:31 """Тогда сказал Иисус к уверовавшим в Него Иудеям: если пребудете в слове Моем, то вы истинно Мои ученики,
32 и познаете истину, и истина сделает вас свободными
Відповісти
Польський пан довів українську жінку до самогубства так і напишіть. Це місце самогубства і смерті.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні