--> «Лише у поганого хірурга бувають постійні клієнти» – луцький хірург-стоматолог Антон Василюк* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Лише у поганого хірурга бувають постійні клієнти» – луцький хірург-стоматолог Антон Василюк*

4
19
«Лише у поганого хірурга бувають постійні клієнти» – луцький хірург-стоматолог Антон Василюк*
Скільки разів за життя людина потребує допомоги стоматолога? Хтось навідується до цього лікаря раз на п’ять років, а хтось – кожні кілька місяців. Але факт залишається фактом – якісна та професійна робота цих лікарів необхідна і дорослим, і дітям.

Хірург-стоматолог Антон Василюк – прогресивний лікар однієї з кращих cтоматологій Луцька «Стоматології Василюка» розповів, як обрав професію, чим визначає якість своєї роботи та як шукає підхід до пацієнтів.

У будь-якій сфері кадри вирішують все. Розкажіть, хто лікує людей в «Стоматології Василюка»?

– Особливість нашої практики в тому, що це майже сімейний бізнес. 30% нашого персоналу – рідні і друзі, а засновник і незмінний керівник – мій батько Віталій Василюк.

Але мушу сказати, що у нас немає кумівства, головне – вміння та якості людей, яких ми приймаємо на роботу. У нашій команді є лікарі, як старшого, так і молодшого покоління. Перші мають більше досвіду, вони провели більше складних операцій, а другі – швидше опановують технологічні новинки.
Думаю, такий колектив може впоратись з будь-яким складним завданням.
А ще наші працівники постійно підвищують кваліфікацію в Україні та закордоном.

«Стоматологія Василюка» – чи не єдина стоматогія у Луцьку, що має у своїй назві прізвище. Це дуже сміливо, адже будь-які промахи в роботі закладу автоматично позначаться на репутації «власника» цього прізвища. Відчуваєте всю відповідальність?

– Звичайно. Своїм прізвищем ми відповідаємо за весь процес лікування – це наш знак якості.
Існує такий жарт: «якщо ти поганий стоматолог, тобі варто кожні три роки змінювати робоче місце». А у нас велика частина колективу працює з часу заснування стоматології, а сам заклад ось уже 25 років не змінює свого місця розташування. Думаю, це щось таки говорить про якість та надійність нашої роботи.



Потрапляючи у приватну стоматологію, людина часто зіштовхується з тим, що там не надають усю потрібну допомогу – то рентген потрібно робити в іншому місці, то зуб видаляти. Насправді це дуже незручно. Як у вас з цим?

– Наша особливість якраз в тому, що ми надаємо медичні послуги в усіх стоматологічних напрямках – від хірургії і до ортодонтії, ортопедії.
Ми маємо власну лабораторію та операційну, тому наш пацієнт отримує весь пакет послуг на місці – без будь-яких направлень в інші клініки. Прийшовши до нас, не доведеться їздити туди-сюди, а це суттєво економить час пацієнтів!



Багатьом людям цікаво, яким же інструментом лікуватимуть їм зуби, адже часто пацієнти бояться натрапити на застаріле обладнання.

– Ми використовуємо лише найсучасніше обладнання! Це мікроскопи, стоматологічні лазери, сучасні апарати для гігієни.
Зізнаюсь, ми ніколи не відмовляємо собі у придбанні нового обладнання. Завжди слідкуємо за технологічними новинками у своїй сфері і рівняємось лише на кращих представників професії.



А як щодо дезінфекції? Часто пацієнти панічно бояться принести з кабінету стоматолога якусь страшну інфекцію, наскільки це виправдано?

– Дезінфекція є нашою сильною стороною. У «Стоматології Василюка» ми використовуємо автоклави «B» класу. Це золотий стандарт у стоматології. Також для кожного пацієнта ми використовуємо інструменти ( турбіни, механічні наконечники), які проходять стерилізацію в унікальному апараті ( він стерилізує зовні та з середини). Тому хвилюватись немає про що.



Бачу у вас багато сертифікатів та нагород. Якими пишаєтесь найбільше?

– Так, відзнак маю чимало, в тому числі закордонних, але насправді найбільшу цінність для мене має диплом про вищу освіту.



Чи боялися ви в дитинстві лікувати зуби?

– Справа в тому, що мені вже за 30, а я ні разу не лікував зуби. У мене немає жодної пломби та карієсу, завдячую вчасно проведеній профілактиці.

У чому ж Ваш секрет?

– Потрібно просто якісно чистити зуби – два рази на добу. Для цього теж потрібно мати натхнення і регулярно відвідувати стоматолога (посміхається).

Антоне Віталійовичу, ви з династії лікарів, мріяли колись про іншу професію?

– Мій дідусь був хірургом. З дитинства я спостерігав за операціями, тому завжди знав, що наслідуватиму родинну справу. Я отримав освіту за фахом «хірург-стоматолог». Так я поєднав корисне з бажаним.

Скажіть, будь ласка, Ви часто працюєте з дітьми? Робота з маленькими пацієнтами відрізняється?

– Так, зазвичай дітки дуже налякані, тому доводиться довго шукати до них підхід.
Для цього теж потрібно мати натхнення, це певне мистецтво. Іноді потрібно хитрувати та відволікати. Я пам’ятаю перший дитячий зубчик, який видалив. Ще у студентські роки я використав хитрий метод – посадив хлопчика навпроти сонця, а поки він відволікся, швиденько знеболив та вийняв зубчик. Мама дитини мені подякувала. Казала, ніколи не бачила, щоб так заспокоювали.
Працюючи з дітками, доводиться йти на хитрощі. Це не лише допомагає у лікуванні, а й урізноманітнює робочий процес.

На вашу думку, що найкраще у роботі хірурга?

– Звичайно, це задоволені якісною роботою пацієнти. А ще – те, що кожна операція не схожа на попередню. Це змушує постійно навчатись і вдосконалювати свої вміння.

А у вас є постійні клієнти?

– Лише у поганого хірурга бувають постійні клієнти, у мене – їх немає (сміється). Як хірург, я вважаю свою роботу якісною, якщо пацієнт не повертається з тією ж проблемою.

Чим ви займаєтесь у вільний час?

– Я полюбляю екстремальні види спорту – вони найкраще знімають стрес. Дайвінг, гірські спуски на велосипеді, стрибки з парашутом, страйкбол – теж гарна річ, тим більше актуальна у наш час.

Як звучить Ваше професійне кредо?

– «Ти маєш виконати свою роботу, виконати свою роботу якісно!»



Розмовляла Олена Роїк
Фото автора

Довідково:
www.vclinic.com.ua
м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 47 (вхід у арку)
Пн-Пт: 09:00 – 19:00
(0332) 72-73-35, 72-62-18
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
19

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Топ 5 міфів про ваші зуби Топ 5 міфів про ваші зуби
15 вересня, 2022, 18:55
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дякую Олені за гарний матеріал! Побільше б таких професіоналів!
Відповісти
Також там лікую зуби, дуже хороші лікарі.
Відповісти
Дуже дякую за якісно проведену роботу! Обов'язково при потребі буду звертатися знову!
Відповісти
Хочу запитати ,вирвала два зуба ,і набрякла шока ,робили снімок нічого там неоставив ,вже ображатися куди хоч всі нехочуть братися якщо можете то подзвоніть до мене 0980162310
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні