--> З осені львів’яни платитимуть за вивіз сміття вдвічі більше | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З осені львів’яни платитимуть за вивіз сміття вдвічі більше

0
0
З осені львів’яни платитимуть за вивіз сміття вдвічі більше
Виконком Львівської міськради погодив підвищення тарифів на вивезення сміття для населення в два рази – з нинішніх 70 копійок за кожен квадратний метр житлової площі до 1,4 грн.

По-новому львів'яни почнуть платити з 1 вересня, пише УНІАН із посиланням на Zaxid.net.

"Коригувати тарифи треба системно і регулярно. Цю коригування тарифів ми повинні були робити в минулому травні або червні минулого, але, коли стався на полігоні весь цей процес, місто був у стресі. Ми прекрасно розуміємо, що, коли майданчики переповнені, виносити на виконком питання про коригування тарифів на вивезення було б не коректно, тому що людина має платити тоді, коли чисто, коли сміття вивезено. Тому перевізники більше року працювали собі у збиток. Вони не отримували тих коштів, які повинні були б отримувати, тому що зарплата зросла, паливо, інші витрати. Я розумію, що ці тарифи чітко прораховані і до них немає зауважень", - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Тарифи будуть відрізнятися в залежності від перевізника, який вивозить сміття з того чи іншого району.

Вивезення тонни сміття складе 719-803 грн.

Найнижча вартість вивозу сміття в ЛКП "Львовспецкоммунтранс" (719,9 грн за тонну), ТОВ "Санком-Львів" (742,9 грн), ТОВ "Спецавтотранс-Львів" (755,3 грн), ТОВ "АВЕ Львів" (785,9 грн).

Вартість вивезення твердих побутових відходів приватними компаніями "Гринера" і "ДВ-Екосвіт" відрізняється приблизно на одну гривню (803,7 грн і 802 грн відповідно).

Тарифи на вивіз сміття зростуть також для бюджетних установ (з 753 до 842 грн за тонну) і для юридичних осіб.

Як відомо, Львівська міська рада прийняла рішення про передачу повноважень з вивезення сміття зі Львова облдержадміністрації.

Напружена ситуація у Львові з вивозом побутових відходів з-за закриття Грибовицького сміттєзвалища триває з літа 2016 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні