На противагу «Синьому киту» створили доброго «Рожевого»

0
-6
На противагу «Синьому киту» створили доброго «Рожевого»
Після розповсюдження "груп смерті" та численних самогубств підлітків юзери створили гру для боротьби із "синіми китами".

Про це пише Газета.УА із посиланням на buzzfeed.com.

Позитивна онлайн-гра виникла у Бразилії під назвою "Рожевий кит".

Її започаткували 30-річна Ана Паула Хоппе і 28-річний Рафаель Тільтчер.

"Рожевий кит" схожий на "синього" тим, що у цій грі також необхідно виконувати серію завдань. Однак вони спрямовані на заохочення позитивних ідей. Наприклад, виконання домашніх завдань чи допомога по дому.

Хоппе і Тільтчер розповіли, що вони отримували повідомлення від молодих людей, які шукають допомогу відразу ж після запуску сторінки Pink Whale.

У відповідь вони фактично найняли психолога, щоб відповідати на повідомлення. Від квітня відповідна сторінка у Facebook має понад 300 000 підписок.

"Рожевий кит" став настільки популярним, що породив книгу та додаток. Ідея швидко поширилася по всій Південній Америці. Наприклад, в Аргентині з'явився "зелений кит".

Нагадаємо, "Групи смерті" – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні "завдання" – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою "гри" є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про "групи смерті" на кшталт спільнот Синий кит, Тихий дом, Разбуди меня в 4:20 заговорили ще у травні минулого року в Росії.

Кіберполіція також опублікувала список українських підлітків, які зареєстровані в подібних групах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні