--> На Прикарпатті священика звинувачують у привласненні 700 тисяч гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Прикарпатті священика звинувачують у привласненні 700 тисяч гривень

0
-1
На Прикарпатті священика звинувачують у привласненні 700 тисяч гривень
У селі Новиця Калуського району Івано-Франківщини розгорівся скандал із місцевим священиком Любомиром Надорожним. Cвященик взявся за ремонт церкви, резиденції та облаштування території, – повідомляє «КУРС» із посиланням на Репортер.

Кожна сільська хата щомісяця здавала на церкву по 115 грн. Ремонтні роботи зробили, перекрили церкву, розмалювали, зробили опалення. Але за шість років за церковні гроші перед громадою ніхто не звітував.

Про кошти поцікавились після того, як до сільради із обласного управління культури, туризму та релігії надійшли документи на експертизу про зміну статуту церковної громади Новиці та про те, що храм і резиденцію передають у власність єпархії УПЦ КП.

За словами сільського голови Володимира Головчака, він зателефонував до людей, чиї підписи були в документах, а у відповідь отримав, що вони нічого не підписували. Зборів щодо зміни статуту також не було.

Тоді селяни й поцікавилися долею церковних грошей. Створили ревізійну комісію, яка виявила нестачу в розмірі майже 700 тисяч гривень. По селу розвісили оголошення про те, на що саме збирали гроші, скільки отримали та скільки витратили.

На сьогодні священик Любомир Надорожний повернув до церковної каси 220 тисяч гривень.

Члени ревізійної комісії написали заяву до прокуратури.

Село поділилося на противників і прихильників дій священика.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні