Чому «виріс» паркан біля Луцької міської ради

3
3
Чому «виріс» паркан біля Луцької міської ради
На порожній земельній ділянці між будинками 29 та 35 на вулиці Богдана Хмельницького, що за кілька десятків метрів від приміщення Луцької міської ради, не так давно «виросла» висока дерев’яна огорожа.

Такий перебіг подій у декого викликав резонне запитання: «А чи не збираються там звести чергову багатоповерхівку і чи мають на це право?».

«Волинь24» вирішив дізнатися, чому з’явився цей паркан і кому належить земля.

В Луцькій міській раді у відповіді на «публічний» запит зазначили, що право власності на цю земельну ділянку площею 463 м2 з 2007 року має Світлана Гордійчук. Між іншим, понад 5 % площі у 2008 році дісталося власниці у подарунок.

От таким парканом обгородили ділянку
От таким парканом обгородили ділянку

З іншого боку
З іншого боку

Вигляд на карті
Вигляд на карті


Своєю чергою власниця у письмовому поясненні луцьким муніципалам від 5 липня 2017 року пояснила, з якою метою встановили паркан. Мовляв, щоб уникнути паркування автомобілів, скупчення невідомих осіб та запобігання засмічуванню.

«Жодних будівельних робіт на даній території я не проводжу», – наголосила Світлана Гордійчук.

Натомість в акті на право власності в графі «цільове призначення» сказано: «для будівництва та обслуговування офісу, аптеки та аптечного складу».

У липні власниця пояснила, навіщо обгородила ділянку
У липні власниця пояснила, навіщо обгородила ділянку


Державний акт на право власності
Державний акт на право власності


До слова, Світлана Гордійчук є власницею приватного підприємства «Світогор» зі статутним капіталом 6,2 мільйона гривень, зареєстрованого в селі Боголюби Луцього району. Основним видом діяльності фірми є допоміжне обслуговування наземного транспорту.

Василь БІДУН (для "Волинь24")
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Побудують багатоповерховий паркінг
Відповісти
І отак можна поставити на тротуарі просто так огорожу без паспорту будівництва? Це ж огорожа стоїть на комунальній землі і заважає рухатись пішоходам.
Відповісти
Нема чого там рухатися, йди працюй...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні