Ремонт, якого не було: Європа вимагає від волинян повернути 6 мільйонів євро

2
1
Ремонт, якого не було: Європа вимагає від волинян повернути 6 мільйонів євро
Євросоюз вимагатиме повернення шести мільйонів євро, які мали б спрямувати на розбудову Устилуга.

"На ремонт і розширення пункту пропуску "Устилуг" Європа ще в кінці 2012 року дала 6 мільйонів євро в рамках прикордонного співробітництва "Україна-Польща-Білорусь", - пише Страна.

"Планувалася масштабна реконструкція, перша за 17 років. Якщо зараз Устилуг перетинає 2 тисячі осіб, 700 автомобілів та лише 3 автобуси, то після реконструкції з'явилося б по п'ять смуг на в'їзд і виїзд, Устилуг зміг би пропускати втричі більше людей і машин, а черги , які виросли після введення безвіза, зменшилися б. Але нічого цього не відбулося, хоча дедлайн по реконструкції пройшов ще в грудні 2016 року", - розповів колишній співробітник Волинської митниці.

За його словами, частину виділених коштів, а точніше три мільйони євро, витратили на два котловани вздовж пункту пропуску.

"За три мільйони євро повинні були побудувати адмінбудівлі для прикордонних і митних служб, нові смуги, поставити бокс поглибленого огляду та сканер. Навряд чи на це вистачить 3 мільйони, особливо з огляду на, що стільки ж" освоїли "на котловани", - продовжує колишній митник.

Натомість Павло Словіковскій, голова спільного секретаріату програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна", від імені Єврокомісії вимагає звіту про витрачені гроші до кінця серпня.

"Такий звіт з усіма кошторисами готується. Гроші витрачені за призначенням", - кажуть у ДФС у Волинській області.

Але є інша думка.

"Отримавши перші транші в 2014 році, гроші зазвичай розікрали, але нічого не побудували. Тепер стає зрозумілим, що реконструкція митних постів і оснащення їх сучасними системами боротьби з контрабандою не вписується в поняття реформи і митниці, - резюмує журналіст "Страны" Олександр Дубинський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Європі така "халтура" не пройде,доведеться звітувати за кожен "евроцент"
Відповісти
Цей тендер перший раз виграло підприємство Чорнухи!!!Він мав будувати!!!А потім все переграли і хабарники з ДФС і колишні чиновники все переграли!Відали тендер сумнівній фірмі прокладці!!!Робіть висновки і думайте де ми живемо!!!Якби будували свої місцеві то і було б з кого спитати!!!Ганьба!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні