Що важливо знати при виборі пластичного хірурга?*

0
-6
Що важливо знати при виборі пластичного хірурга?*
Зубанова Тетяна Євгенівна – визнаний спеціаліст в галузі, яким виконано тисячі операцій. Кандидат медичних наук, лікар вищої кваліфікаційної категорії, пластичний та реконструктивний хірург, член всеукраїнської асоціації пластичних та реконструктивних хірургів, засновник і керівник відділення пластичної та реконструктивно-відновлювальної хірургії у Луцькій міській клінічній лікарні, лауреат премії «Людина року. Волинь-2016» у номінації «Лікар року».



ЇЇ життєве кредо: «Пластична хірургія – це мистецтво в медицині, від якої залежить якість життя пацієнта».

- Чому Ви так часто порівнюєте пластичну хірургію з мистецтвом?

Пластична хірургія – це найпрекрасніше мистецтво в світі. Адже хірург – це скульптор, який «ліпить» фігуру, обличчя, ніс, вушну раковину, «малює» очі та губи.
Водночас він працює не з глиною, а на живому тілі, тече кров, відбувається маса біохімічних процесів…

Це єдиний напрямок в хірургії, який вимагає від лікаря не лише медичних знань та навичок, але й художнього смаку.
Зібрались на консультацію до пластичного хірурга? Пригляньтеся самі до його особи: чи має він художній смак? Людину з художнім смаком відразу помітно.

Тетяна Зубанова - завідувачка першого та єдиного на Волині відділення пластичної та реконстуктивної хірургії
Тетяна Зубанова - завідувачка першого та єдиного на Волині відділення пластичної та реконстуктивної хірургії


Пластичний хірург – це завжди і перш за все хірург. Але не будь-який хірург навіть високого рівня може бути пластичним хірургом.

- Чи насправді пластична операція – це неймовірно дорого?

У нас, насправді, це часто неймовірно дешево. А неймовірно дорого – це у великих приватних клініках міст Києва, Дніпра, Одеси тощо. Хоча методика виконання, оперативна техніка, підхід, результат однакові, а ціна різна.

Водночас, якщо операція пов’язана з використанням імпортних дороговартісних матеріалів, як, наприклад, імплантів, тоді це буде дорого і в нас, але доступно дорого.

- Скільки часу діє відділення пластичної хірургії?

Перші пластичні та естетичні операції на Волині почали виконуватись понад 30 років тому заслуженим лікарем України, тодішнім керівником опікового відділення Луцької міської лікарні Шепель Лідією Петрівною, яка працює у відділенні і понині.

Наказ про відкриття відділення пластичної хірургії у Луцькій міській лікарні був виданий тодішнім головним лікарем Костик С. П. ще 25 років тому. Особисто я працюю в сфері пластичної хірургії понад 20 років, а з 2004 року я працюю завідувачкою відділення пластичної хірургії Луцької міської клінічної лікарні.

- З чого все починалось? Як Ви прийшли у пластичну хірургію?

А все починалося з дитячої мрії. Адже всі ми мріємо у дитинстві. Хтось бачить себе космонавтом, а хтось вчителем. Зараз – все більше бізнесменом. Для мене було зрозуміло одне: моя майбутня професія має бути пов’язана з мистецтвом. Адже в сім’ї, де я виросла, все було ним пронизане.

Хотіла стати модельєром. Але остаточний шлях мені вказала мама – нині Заслужений лікар України, хірург із 50-річним стажем: «Будеш шити і кроїти на поверхні людського тіла». Відтак, з 14 років вже знала: буду пластичним хірургом.

В ті часи всі були бідні, і професія обиралась не задля грошей, обиралась за покликом душі.
З тих пір пройдено довгий шлях. Спочатку потрібно було закінчити школу, і я її закінчила із золотою медаллю. Далі медичний вуз - із червоним дипломом, де були отримані фундаментальні знання. Деякий час працювала у загальній медицині, а паралельно розпочала свій шлях як пластичний хірург.

За цей час були подолані тисячі кілометрів доріг, тисячі кілометрів знань. Молодий спеціаліст багато десятків разів виїжджала з Луцька, аби здобути знання по пластичній хірургії. Проходила стажування у провідних спеціалістів Европи, Росії та України, нею привезені у Луцьк та впроваджені у практику десятки методик по хірургії вух, повік, носа, обличчя, молочних залоз, живота тощо.

Корекція грудей
Корекція грудей
Пластика вушних раковин
Пластика вушних раковин

За час практичної діяльності зроблено тисячі успішних операцій по усуненню вроджених та набутих вад, багато які з хірургічних методик впроваджені на Волині вперше, проведена величезна робота по популяризації пластичної хірургії серед населення, написана низка наукових праць.

Зубанова Тетяна Євгенівна – визнаний спеціаліст в галузі пластичної хірургії
Зубанова Тетяна Євгенівна – визнаний спеціаліст в галузі пластичної хірургії


Тетяна Євгенівна багаторазово виступала на наукових зібраннях, її знають в області та поза межами, моїми пацієнтами є мешканці областей України та зарубіжжя. Результати роботи відображені фотодокументально. Її праця відмічена десятками дипломів і нагород, серед яких один з найважливіших – це диплом кандидата медичних наук, отриманий ще у 2002 році. Дисертація захищена саме з питань пластичної хірургії, однієї з її відгалужень – реконструктивно-відновної хірургії.

Корекція носа
Корекція носа


- Які з послуг пластичної хірургії користуються найбільшим попитом серед волинян?

Волиняни хочуть бути гарними, вони активно користуються послугами пластичної хірургії. Це, звичайно, перш за все операції по усуненню деформацій вушних раковин, повік, носа, омолодження обличчя, післяродових змін тіла. Водночас багато пацієнтів звертаються по допомогу з приводу рубців після ДТП, травм, опіків.



- Чи спілкуєтесь Ви зі своїми пацієнтами? Чи оперативні втручання змінюють долі?

До мене нерідко пацієнти повертаються через деякий час за іншою послугою чи для продовження ефекту дії втручання. Часто після операції пацієнти змінюють місце проживання, сімейний статус, роботу.

Ліпосакція
Ліпосакція
Пластика живота
Пластика живота


Пацієнти їдуть не лише з України. Але і з Греції, Італії, Німеччини, Швейцарії, Португалії, щоб зробити контурну пластику, блефаропластику, підтяжку живота чи шиї. Пластична операція завжди змінює долю, оскільки піднімає самооцінку, поліпшує психоемоційний та фізичний стан пацієнта.

- Що головне, що потрібно, аби бути пластичним хірургом? Обладнання, приміщення, навички?

Найголовніше для пластичного хірурга, відданого своїй справі, – це бажання допомагати людям, змінювати цей світ на краще, а не бажання збагачуватись за рахунок роботи у сфері пластичної хірургії. Головне – це бажання працювати саме пластичним хірургом, навіть якщо твоя платня буде незначна.

На прийомі у пластичного хірурга
На прийомі у пластичного хірурга


Головне – це і фундаментальні знання в медицині, і в пластичній хірургії. Отримання хорошої освіти і, звичайно, практика, постійне вдосконалення.

Головне - це і моральні якості лікаря: порядність, відповідальність, чесність, лікар не повинен негативно відгукуватися про колег.

Головне – це і місце, де надаються послуги. Послуги пластичного хірурга не можуть надаватись у житловому приміщенні чи іншому, яке не відповідає всім санітарно-гігієнічним та будівельним вимогам.
Головне – це те, хто допомагає пластичному хірургу в роботі. Має бути кваліфікований персонал, реанімація, лабораторія. І, звичайно, необхідне обладнання та інструментарій, яким хірург досконало володіє.

- До Вас часто звертаються за порадою колеги? Існує конкуренція серед пластичних хірургів у Луцьку?

Зараз модно бути пластичним хірургом, і багато хто хоче ним бути.

Звичайно, є такі люди у Луцьку, які роблять перші кроки у цьому напрямку.

Але як показує практика, хірург якісно починає працювати не раніше, як за десять років постійної практики в одній сфері. Це означає, наприклад, якщо він - абдомінальний хірург і проводить поодинокі нескладні пластичні операції, то і за десять років йому не стати професіоналом. Займатись треба чимось одним, тоді і будеш у цьому спец.

А взагалі, слово конкуренція не підходить для медицини. Це для бізнесу. Лікарі повинні співпрацювати, а не конкурувати.



Отримати послуги з пластичної хірургії можна у Луцьку: пр. Відродження, 13, вул. Потапова, 10в.
Тел. (050)378-49-71, (050)924-26-06, (0332)29-02-91

Ліц. МОЗУ серія АД №063702 від 2012 р.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні