У Луцьку скромний велопробіг проти гепатиту

0
1
У Луцьку скромний велопробіг проти гепатиту
У Луцьку влаштували велопробіг, аби розповісти про загрозу гепатитів.

Велопробіг влаштували у п'ятницю, 28-го липня, приурочивши до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, - повідомляє "Волинська правда".

Дійство зібрало декілька десятків любителів двоколісних. Тож велосипедисти проїхалися від Київського майдану до Театрального майдану проспектом Волі.

У кінцевій локації учасникам велопробігу розповіли про те, що Україна – серед тих країн, де гепатитів найбільша кількість. Як повідомила організатор акції Мар’яна Сорочук, за неофіційними підрахунками наразі в Україні кожна 11 людина має гепатит виду В або С.

Натомість, значна частина інфікованих навіть не здогадуються про те, що хворіють. У світі ж загалом нараховують приблизно 500 мільйонів осіб, які інфіковані різними видами гепатитів.

До слова, учасникам велопробігу, з-поміж яких були здебільшого діти, розповіли про шляхи передачі інших видів гепатитів, профілактику, симптоми та лікування.

Окрім того, усі охочі могли отримати інформаційні матеріали про гепатит.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні