16 невідомих фактів про «Гру престолів»

0
-2
16 невідомих фактів про «Гру престолів»
Де купити цуценя лютововка і як правильно вимовляти ім'я Кхалісі?

Цікаві і невідомі факти про «Гру престолів» зібрав Лайфхакер.

1. Джон Сноу ні за що б не переліз через Стіну

Досвідчена альпіністка Кейті Міллз стверджує, що той тип зв'язки, який здичавілі використовували для підйому на стіну, годиться тільки для підкорення невеликих похилих висот, але ніяк не для підйому на величезну вертикальну стіну. Якби Джон дійсно зірвався, він би зірвав за собою наступного, який в свою чергу потягнув за собою наступного, і так до тих пір, поки вся група не повисла б на страхувальному тросі. Та й мотузка при цьому, швидше за все, не витримала б.



2. Дейенеріс ще й Матір Молюсків

У 2013 році вчені виявили новий вид морських молюсків, що мешкають біля берегів Бразилії. Група морських біологів, які зробили це відкриття, звернула увагу на схожість світлих відростків на тілі молюска з сріблястими локонами Кхалісі. На честь героїні Емілії Кларк новий вид морських мешканців отримав горде ім'я Тритон Кхалісі.

3. Серсея - чемпіон світу зі спойлерів

У 2014 році виконавиця ролі Серсеї Лена Хіді виклала в Instagram кілька знімків з натяками на подальший розвиток сюжету серіалу. Варто віддати належне Хіді: ці фотографії не були відвертими спойлерами. Швидше, вони містили тонкі підказки, за якими не можна було ні про що здогадатися, якщо не знати сюжет. Наприклад, за кілька місяців до поєдинку Гори з Червоним Змієм Хіді запостила знімок, на якому вона сама в жарт натискала пальцями на очі Педро Паскаля, виконавця ролі Оберіна.

4. Актор, який грав Еймон Таргаріена, насправді був сліпим

Покійний Пітер Вон, який зіграв у серіалі Мейстера Еймон Таргаріена, був частково сліпий. Актор пішов з життя в грудня 2016 у віці 93 років.

5. Арья обожнює танці

У звичайному житті у Мейсі Вільямс, виконавиці ролі Арьї Старк, набагато більш мирне хобі, ніж вбивство ворогів. 20-річна актриса з 10 років навчалася в хореографічній школі і завжди мріяла стати танцівницею.



6. Сідниці Джона Сноу "зіграв" інший актор

В єдиній за весь серіал любовній сцені, де могли побачити актора оголеним, нам показали чужий зад. Це були сідниці одного з членів знімальної групи, який замінив тоді Харінгтона. Сам актор зламав щиколотку.



7. Над заставкою фільму працюють по три місяці

Неймовірна тривимірна карта в заставці «Гри престолів» удостоїлися нагороди «Еммі». Для Ангуса Уолла, який керує роботою зі створення заставки, це нескінченна праця. Його компанія змушена в кожному сезоні оновлювати анімацію, додаючи в неї нові землі і позначаючи кожне місто гербом того, хто зараз править. Над створенням заставки для кожного нового сезону працює команда з 10 осіб, у якої йде на це близько трьох місяців.


8. Творці драконів надихалися гусьми і кішками

В інтерв'ю Wired фахівець зі спецефектів Свен Мартін сказав, що творці драконів хотіли зробити щось схоже на лежачих на землі гусей, що ляскають крилами. Рухи під час польоту підглянуті у кажанів, а в сценах, де Дейенеріс по-материнськи гладить своїх улюбленців, їх повадки, за задумом авторів, нагадують котячі.

9. Сіра хвороба дуже схожа на реальну хворобу

Очевидно, що, вигадуючи сіру хвороба, Мартін в першу чергу думав про проказу. Однак є інше захворювання, що нагадує страшну недугу з книги - осифікуюча прогресуюча фібродисплазія. Ця рідкісна невиліковна хвороба викликає переродження уражених м'яких тканин в кісткову тканину. У міру того, як хвороба прогресує, хворий фактично перетворюється в камінь.


10. Всі вимовляють слово «Кхалісі» неправильно

Лінгвіст Девід Петерсон, творець дотракійскої і валірійскої мов, стверджує, що в слові «Кхалісі» правильно ставити наголос на перший склад. Першим помилковий варіант з наголосом на другому складі озвучив Іен Глен, відомий як сер Джорах Мормонт. Продюсерам варіант Глена сподобався більше.

11. За мотивами серіалу з'явилися фіксатори для дверей «Ходор»

Всі пам'ятають жахливу серію, в якій Ходор силою розуму тримає двері і тим самим дає друзям можливість врятуватися від Білих ходоків. Незабаром після її виходу в інтернеті почали з'являтися фотографії спочатку саморобних, а потім і професійно виконаних фіксаторів для дверей з іменем самовідданого Ходора.


12. Залізний трон мав бути набагато більшим

У своєму блозі Мартін описує його так: «Потворний. Асиметричний. Зроблений з тисячі мечів, а не з декількох штук». У серіалі добре обіграно цю невідповідність: в одному з епізодів Мізинець заявляє, що тисяча мечів - це міф. Він каже: «Їх там не більше двухсот, я перераховував».


13. Мадонна позичала костюм Кхалісі

У березні 2014 року Мадонна вирішила прийти на маскарад на честь Пурима в костюмі Дейенеріс. Але так як Мадонна - це Мадонна, і їй не личить вбиратися в підробку, вона зв'язалася з продюсерами серіалу і попросила позичити їй справжній костюм Кхалісі. Ті, зрозуміло, з радістю погодилися.


14. На даний момент в серіалі 150 966 смертельних сцен

Один з користувачів YouTube зробив 21-хвилинну збірку всіх вбивств, які є в серіалі. Правда, в неї також увійшли сцени смерті безіменних героїв третього плану (наприклад, солдатів армії Ланністерів) і тварин, включаючи тисячі коней, собак і навіть голубів.



15. Серіал допоміг фермеру зберегти рідкісну породу свиней

Завдяки серіалу, якому для середньовічного антуражу потрібні традиційні породи худоби, власник ферми в Північній Ірландії Кенні Грейсі зміг залишитися на плаву в непрості для дрібних землевласників часи.

16. Лютововка тепер можна купити

В Америці вивели велику породу вівчарки, що зовні нагадує вовка. Вона досягає 60 кілограмів і неофіційно називається лютововком. За 3 000 доларів ви можете стати щасливим володарем щеняти цієї милої собачки. При цьому для зйомок в серіалі використовувалися північні інуїтських собаки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні