У Луцьку змінять генеральний план міста

4
-1
У Луцьку змінять генеральний план міста
У Луцьку модернізують генеральний план міста та розроблять програму, що дозволить уникнути «людського фактора» при видачі містобудівної документації.

Про це розповів начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк.

Зауважимо, генеральний план міста – це документ, який регулює всю містобудівну діяльність та визначає умови безпеки мешкання населення, забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних та екологічних вимог.

Зі слів посадовця, генеральний план міста вирішили змінити, бо попередній його варіант затвердили ще сім років тому. Новий генплан розробляє Український науково-дослідний інститут проектування «Діпромісто».

Головним нововведеням є те, що генеральний план міста буде повністю оцифрований та пренесений на нову топографічну основу з координатами та масштабуванням.

Після цього, каже головний архітектор міста, на кадастрову карту можна буде накласти сам генеральний план, червоні лінії містобудівної документації, виділені земельні ділянки, різні обмеження та санітарно-охоронні зони, опорний історико-архітектурний план.

«Зібравши усі ці матеріали, ми зможемо відразу «підняти» ділянку і визначити всю інформацію стосовно неї. Наразі цього робити ми не можемо», - зазначив Герасимюк.

Чиновник також розповів, що в перспективі буде створена програма, яка сама друкуватиме кадастрову інформацію про ділянку та основу для видачі містобудівних умов та обмежень. Це нібито допоможе уникнути впливу людського фактору при такій роботі.

Зміни та пропозиції щодо генплану прийматимуть у письмовому варіанті до 6 серпня. Наразі він роздрукований та виставлений біля пам’ятника Кузьми, проте це лише «робочий варіант».

Леонід Герасимюк зауважив, що в управлінні архітектури чекають відгуків та пропозицій щодо змін у плані, щоб внести відповідні корективи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я вже уявляю - скільки це буде коштувати....
Відповісти
І нарешті ми заживемо щасливо і по закону а наразі грабуй, будуй, кради... де хочеш і як хочеш, гуляй братва
Відповісти
Надіюсь в нього не внесуть будівництво московської церкви між будинками 102, 112 і спортивною школою, по вул. Володимирській. Будівництво відбувається незаконно, з порушенням державних будівельних норм та закону України про регулювання містобудівної діяльності. Тим паче, будівництво проводить омелянівська громада, а ми є місто.
Відповісти
Долучайтесь до ініціативи оголошення Народного дня трауру 21.07.2017 по дев'ятьох загиблих Воїнах-Героях на фронтах Національно-Визвольної Війни протягом 19-20.07.2017, та одному загиблому від ран у шпиталі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні